Kuka olen

Minusta
Humanisti, pedanttinen pilkunviilaaja ja lukutoukka. Sateenkaariperheen äiti. Savossa asuva kielenkääntäjä. Crazy cat lady.

Menneisyydestä
Asuin lapsena ja nuorena monta vuotta ulkomailla. Haluaisin ajatella ulkomailla vietettyjen vuosien tehneen minusta kansainvälisemmän (mitä se sitten tarkoittaakaan), avoimemman ja suvaitsevaisemman. Ainakin ne ovat tehneet minusta nostalgisemman, haaveilevamman ja kauas kaipaavamman.

Harrastuksistani
Haaveilin joskus lapsena kirjailijan ammatista ja kirjoitin paljon kaikenlaista enemmän tai vähemmän luovaa, mutta mikä lie aikuisuuden kyynisyys iskenyt, kun en enää koe löytäväni itsestäni samanlaista varmuutta, intohimoa ja heittäytymiskykyä, jota kaunokirjallisten tekstien kirjoittamiseen vaadittaisiin... Lukemisen ohella käyn kuntosalilla ja lenkkeilemässä. Outona kuriositeettina mainittakoon, että olen hurahtanut keräilemään teepussien lappuja - siis niitä pieniä, neliönmuotoisia lappusia teepussinarun päässä.

Kirjabloggaaja paljastaa osan oudosta kokoelmastaan
Lukemisesta
Intohimoisen harrastuksen ja mukavan ajanvietteen ohella suhtaudun lukemiseen pakkomielteisen tavoitekeskeisesti. Minusta tuntuu lähes mahdottomalta jättää mitään kirjaa kesken - edes huonoa sellaista! Tämä johtunee osittain siitä, että kirjan sisällön lisäksi pidän valtavasti siitä saavutuksen tunteesta, jonka saan, kun voin panna kirjan kannet kiinni luettuani sen.

Kirjoista
Huomaan olleeni aiemmin hirvittävän rajoittunut kirjojen suhteen, koska syrjin ennakkoluuloisesti lähes kaikkea kotimaista nykykirjallisuutta, puhumattakaan dekkareista, elämäkerroista, runoista, scifistä jne. Luin siis lähinnä englanninkielistä kaunokirjallisuutta (koska halusin olla ah, niin kansainvälinen ja kielitaitoinen!), fantasiaa (kuten jokaisen teininörtin kuuluukin!) ja klassikoita (koska yritin tietenkin sivistää itseäni!). Noh, kirjallinen kenttä ei ole sittemmin laajentunut kovin huimasti, koska dekkareita, elämäkertoja ja runoja vierastan edelleen, mutta lupaan yrittää parantaa rajoittuneet tapani... joskus... ehkä... :)

Suurin osa kirjoistani on kiikutettu kotiin kirjastosta. Hamstraan niitä yleensä kuukausikaupalla ja pahimmassa tapauksessa luen ne vasta vihoviimeisen eräpäivän lähestyessä. Toki myös ostan kirjoja, erityisesti antikvariaateista ja ulkomaisista nettikaupoista. Joskus saan kustantamoilta arvostelukappaleita, ja silloin mainitsen kirjan "arvostelukappaluudesta" bloggaukseni yhteydessä. Viime aikoina olen kuluttanut yhä enemmän äänikirjoja.

Blogista
Kirjanurkkauksen perustin hetken mielijohteesta seurattuani muutamaa kirjablogia jonkin aikaa. Pidin aiemmin lukupäiväkirjaa vihkomuodossa, mutta siirsin koko homman lopulta blogiini, koska se tuntui paljon helpommalta. Blogini on kaksikielinen; minusta tuntuu luontevammalta kirjoittaa suomeksi lukemistani kirjoista suomeksi ja englanniksi lukemistani englanniksi.

Piiloudun blogissa nimimerkin taakse, koska tiedän, että olisin paljon itsekriittisempi ja luultavasti jossain määrin sensuroisin tekstejäni, jos kirjoittaisin omalla nimelläni ja kaikki minut tuntevat ja tietävät voisivat yhdistää blogikirjoitukseni minuun. Olen tässä suhteessa avoimen itsekäs ja haluan kirjoittaa rennosti, pohtimatta joka ikisen lukijan odotuksia ja mielikuvia minusta sen enempää.

Yhteisöllisyydestä
Huolimatta siitä, että kehtaan ilmoittaa tuossa yllä, etten itsekkyyttäni haluaisi ottaa blogini lukijoiden odotuksia huomioon (!), teidän lukijoiden, kanssabloggaajien ja satunnaisten kävijöiden olemassaolo on yksi blogini ja bloggaamiseni kantavista voimista. Iloitsen kommenteista, mielipiteistä ja keskusteluista, joita tässä ja muissa kirjablogeissa käydään! Kirjablogien yhteisöllisyys antaa muuten kovin yksityiselle ja joskus yksinäisellekin lukuharrastukselle täysin uuden ulottuvuuden ja tekee kokemuksesta paljon rikkaamman ja monipuolisemman! Kiitos!