keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Tärpit Helsingin kirjamessuille


Helsingin kirjamessut alkavat huomenna, ja sen kunniaksi koko perheemme sonnustautuu huomisaamuna klo 7 toppavaatteisiin (katsoin juuri sääennusteen) ja suuntaa juna-asemalle matkatakseen täältä Itä-Suomen keskiöstä Pasilaan ja Messukeskukseen.

Olen kirjoittanut tätä blogia pian 6 vuotta (blogisynttärit lähestyvät!), vuodesta 2008 lähtien. Kirjamessuilla kävin ensimmäistä kertaa vuonna 2010 ja siitä lähtien olen käynyt siellä vuosittain, joten tämä on nyt neljäs kerta. Tänä vuonna olen ensimmäistä kertaa messuilla oikein virallisesti bloggaajan roolissa. :)

Aiempien vuosien kokemusten perusteella olen oppinut ainakin sen, että vaikka ympyröisi siitä messuesitteestä pari tusinaa haastattelua ja keskustelua, niin käytännössä paikan päällä ehtii/jaksaa mennä korkeintaan kymmeneen. Tästä viisastuneena suuntaan tänä vuonna vain muutamaan aikataulutettuun tapahtumaan ja lopun aikaa aion nauttia päämäärättömästä kiertelystä ja antaa kävijävirran viedä mukanaan.

Tässä muutama tärppi jokaiseen päivään. Näihin yritän ainakin päästä paikalle:


to 23.10

14.00 - 14.30, Kullervo: Esikoiskirjailijoiden esittelyä, mm. Pajtim Statovci (Kissani Jugoslavia on minulla matkalukemisena mukana), Tommi Kinnunen (Neljäntienristeys), Anni Kytömäki (Kultarinta on yhä kesken) ja Nura Farah (Aavikon tyttäret).

15.30 - 16.00, Tarinalaakso: Sanna Pelliccioni lukee ääneen tuoretta Onni-poika menee mummolaan -kirjaansa. Tämä on pakollinen stoppi mukana kulkevan 2-vuotiaan takia. ;)

16.00 - 16.30, Stand Italia: Esittelyssä Goliarda Sapienzan romaani, Elämän ilo, joka kertoo "feministisestä, anarkistisesta, biseksuaalisesta Scarlett O'Harasta Sisiliassa".

17.00 - 17.30, Kullervo: Kriitikot vs. kirjabloggaajat. Luvassa on tapahtuman nimen perusteella vastakkainasettelua, mutta toivottavasti myös rakentavaa keskustelua kirjallisuuskritiikistä.

pe 24.10

12.00 - 12.30, Katri Vala: Merete Mazzarella: Sielun pimeä puoli - Mary Shelley ja Frankenstein. Tämäkin on matkalukemisena mukana ja vaikuttaa ensimmäisten sivujen perusteella todella kiehtovalta.

14.00 - 14.30, Kullervo: Lisää esikoiskirjailijoita, mm. Meri Kuusisto (Amerikkalainen) ja Sari Pöyliö (Pölynimurikauppias).

la 25.10 

12.00 - 12.30, Kullervo: Kirjailijat (mm. Mooses Mentula ja Markus Nummi) kertovat Frankfurtin kirjamessuista, joissa Suomi oli teemamaa.

16.30 - 17.00, Wine Corner: Esittelyssä Heikki Hietalan suomennettu esikoisromaani, Hotelli Tulagi, jonka juuri luin.

su 26.10

11.00 - 11.30, Wine Corner: Katja Jalkasen & Aino-Maria Savolaisen Linnasta Humisevalle harjulle esittelee kirjabloggaajien äänestämät 50 kaikkien aikojen parasta kirjaa.

12.30 - 13.00, Mika Waltari: Antti Heikkisen kirjoittama Juicen elämäkerta, Risainen elämä, kiinnostaa paljon. Olin kuuntelemassa Heikkistä viime vuoden Kirjakantti-tapahtumassa, ja kirjailija osasi esittää asiansa niin hauskasti, että yleisö ulvoi naurusta!

Aion myös ehdottomasti piipahtaa kirjabloggaajien omalla pisteellä Boknäsin osastolla (6g85). Toivottavasti sieltä löytyy vanhoja ja uusiakin tuttavuuksia. :)

Nähdään messuilla!

2 kommenttia:

  1. Hei, lisäkiitokset vielä tuosta ohjelmalistauksestasi - olisi todella hauska tavata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli mukava tavata - vaikka vain pikaisesti. Tsemppiä niiden lehtikriitikoiden kanssa jatkossa! ;)

      Poista