Siirry pääsisältöön

Top-10 kirjat

Sain Anna Elinalta haasteen listata top-10 kirjaani. Kiitos! :) Blogeissa on jo esitelty toinen toistaan hienompia listoja, mutta kymmenen suosikkikirjan valinta on kirjaimellisesti haaste! Olen jo aiemmin listannut kaikkien aikojen top-kymppini ja se lista taitaa pysyä samanlaisena, mutta tässä tulee viimeaikaiset ja tämänhetkiset parhaudet, satunnaisessa järjestyksessä:

1. Emma Donoghue: Room
2. Tuuve Aro: Karmiina
3. Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja
4. Riku Korhonen: Kahden ja yhden yön tarinoita
5. Markus Nummi: Kiinalainen puutarha
6. Anne Swärd: Viimeiseen hengenvetoon
7. Chris Cleave: Little Been tarina
8. Marjane Satrapi: Persepolis
9. Andreï Makine: Tuntemattoman miehen elämä
10. Alaa al-Aswani: Yacoubian talon tarinat

Näitä kaikkia uskaltaisin suositella varauksetta kaikille, jotka eivät ole niitä vielä lukeneet!

Ja koska blogeissa kierrellyt haaste koski ilmeisesti alun perin top-10 kosmetiikkatuotteita, niin kerrotaan tässä sitten vielä, että ehdottomat luottotuotteeni ovat Dermosilin kosteusvoiteet ja puhdistusaineet, Adidaksen Floral Dream -hajuvesi sekä Body Shopin Body Butterit. :)

Siirrän haastavan haasteen eteenpäin ja haastan nämä viisi bloggaria listaamaan omat top-10 kirjansa (ja miksei myös mainostamaan samalla kosmeettisia suosikkejaan) ;)
Katja/Lumiomena
Kirppu
Kuutar
K-blogin Jenni
Booksy

Kommentit

 1. Kiitos haasteesta. :) Ehdin saada sen jo muualtakin ja kirjoitinkin tänään omista kirja- ja kosmetiikkasuosikeistani. Jälkimmäisiä minulla on melko vähän, mutta nuo Body Butterit ovat aika ylivetoja.

  Kirjalistastasi tuo Room kiinnostaisi kovasti. Olen lukenut siitä pelkkää hyvää, joten ties vaikka suuntaisin tässä kirjaostoksille brittiläiseen nettikauppaan. Little Been tarinaa olen suositellut monille ystävilleni ja Makinea haluaisin lukea lisää.

  VastaaPoista
 2. Huomasinkin juuri postauksesi aiheesta. En itsekään ruvennut leikkimään salapoliisia sen suhteen, kuka tämän on jo saanut, niin saattoi tulla muillekin useampaan kertaan. :)

  Roomista ei voikaan sanoa muuta kuin pelkkää hyvää! Suosittelen lämpimästi! :)

  VastaaPoista
 3. Oih, olin jo aivan unohtanut Markus Nummen Kiinalaisen puutarhan. Uppouduin siihen aikanaan täysin, se oli upea kirja jos muistini ei petä.

  Minua kiinnostaa paljon tuo Little Been tarina sekä Makinen kirjat. Korhostakin minun on pitänyt lukea lisää Hyvästi tyttöjen jälkeen.

  Ihana lista sinulla :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta! Otanpa top 10- listaamisen työn alle =)

  VastaaPoista
 5. Minua kiinnostavat myös Makinen kirjat, sillä ne eivät ole minulle yhtään tuttuja. Olen siinä mielessä tyytyväinen, ettei minua ole haastettu tähän, sillä en käytä juurikaan kosmetiikkatuotteita, enkä osaisi listata lempikirjoja. :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos haasteesta! Otan pohdintaan... pari päivää voi kyllä mennä, on aika, noh, haastava :D

  VastaaPoista
 7. linnea, kiitos! Kiinalainen puutarha oli tosiaan ihana. Ja kannattaa lukea Korhosen Yhden ja kahden yön tarinoita, minusta se oli parempi kuin Hyvästi tytöt. :)

  Kirppu, jään odottelemaan listaasi. :)

  Hanna, Makineen kannattaa kyllä tutustua! Minäkään en ole lukenut häneltä kuin pari kolme kirjaa, mutta kaikki ovat olleet mieleenpainuvia.

  Booksy, haastetta tässä tosiaan riittää, mutta olisi kiva nähdä listasi! :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos haasteesta! :) Huomasin tämän vasta nyt, olen lueskellut heinäkuussa blogeja vähän huonosti. Listaushulluna tein listani kuitenkin jo viime viikolla ihan muuten vain.

  Listasi on mielenkiintoinen ja olen lukenut siltä vain Persepoliksen ja Mielensäpahoittajan, mutta muutkin kiinnostaa ehdottomasti.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Anni Kytömäki: Kultarinta

Kansi: Sanna-Reeta Meilahti Mutta ehkä muut ihmiset eivät metsässä ole samoja kuin avotaivaan alla. He muuttuvat yhtä aikaa läpinäkyviksi ja salaperäisiksi, tavallisiksi ja oudoiksi, samaksi aineeksi kuin tuuli, linnunlaulu ja neulasten kärjissä tiukkuvat vesihelmet. Metsässä heidän ytimeensä näkee hetkittäin. Tai ei, sen vain aavistaa. Olin lukenut yhden sivun ja yli 600 oli vielä edessä, kun minun piti laskea kirja alas ja hengähtää hetki. Anni Kytömäen kirjoitustyyli on pakahduttavan kaunista, lumoavaa, tarkkaa ja kuvailevaa. Luontosanat kuulostavat eksoottisilta uudissanoilta, mutta samalla ikiaikaisen perinteisiltä. Puhutaan murskasiipi linnusta, vesikivestä , maata suonivista poluista ja äänestä, joka sujuttelee puiden takaa. Sanotaan, että suomen kielessä ja murteissa on satoja eri sanoja pelkästään lumelle, mutta Kytömäen romaani osoittaa, miten runsaasti kielestä löytyy myös muita Suomen luontoon ja metsien kulttuuriperintöön liittyviä sanoja, joita tällainen luonnos

William Shakespeare: Romeo ja Julia

Voi Romeo, Romeo, miksi olet Romeo? Hylkää isäsi ja kiellä nimesi, tai jos et tahdo, vanno että rakastat, enkä minä silloin ole Capulet. Romeo ja Julia taitaa olla yksi esitetyimmistä ja tunnetuimmista (ellei tunnetuin) Shakespearen näytelmistä, "kaikkien aikojen rakkaustarina", josta on tehty tuhat ja yksi versiota ja uudelleentulkintaa. Shakespeare saa silti usein kaiken kunnian rakkaustarinan keksimisestä; moni ei tiedä, että hän ei suinkaan ollut ensimmäinen, joka kirjoitti Romeon ja Julian kohtalokkaasta suhteesta. Tarinaa oli kerrottu eri muodoissa ympäri Eurooppaa jo vuosikymmenten ajan ennen Shakespearen näytelmäversiota, ja se oli hänen yleisölleen hyvin tuttu. Shakespearen pääasiallinen lähde oli eräs Arthur Brooken runoteos, Romeus and Juliet (1562), josta näytelmän juoni ja kaikki sen henkilöt ovat peräisin. Romeon ja Julian hienous ei ehkä perustukaan pelkkään tarinaan vaan tapaan, jolla Shakespeare sen esittää. Näytelmää pidetään mestariteoksena ositt

Tapio Tamminen: Islamin aseeton soturi: Ghaffar Khan ja talebanien synty

Ghaffar Khanin perustama Khudai Khidmatgar -liike on historiallisesti ilmeisesti ainutlaatuinen sosiaalinen keksintö, sillä missään muualla väkivallaton vastarintaliike ei ole järjestäytynyt kurinalaiseksi aseettomaksi armeijaksi. Eilisessä Hesarissa oli syyskuussa menehtyneen tietokirjailija Tapio Tammisen muistokirjoitus. Tamminen muistetaan ehkä parhaiten Tieto-Finlandian vuonna 2015 voittaneesta Kansankodin pimeämpi puoli -teoksesta (2015), mutta itse olen lukenut vain Tammisen vuonna 2011 ilmestyneen tietokirjan Abdul Ghaffar Khanista . Kirjan lukemisesta on jo aikaa, mutta bloggausta en ole siitä tehnyt, joten päätin nyt kaivella vanhat muistiinpanot esiin.   Islamin aseeton soturi kertoo siis Ghaffar Khanista, joka perusti maailman suurimmaksi rauhanarmeijaksi kutsutun aseettoman liikkeen 1920-luvun lopulla brittiläisen Intian luoteisella raja-alueella, joka on nykyisin osa Pakistania. Tällä vuosituhannella kyseinen alue on tullut tunnetuksi erityisesti Yhdysvaltain pommituksi