torstai 8. marraskuuta 2012

Lokakuun luetut ja merkkipaalut


Lokakuun luetut:
Sami Hilvo: Rouva S.
Eve Hietamies: Yösyöttö (uusintaluku)

Kuten yllä olevasta "listasta" voi päätellä, lokakuu oli kirjojen osalta aika hiljainen kuukausi. Vaikka luettuja kirjoja kertyi vain kaksi kappaletta, sitäkin useampi on ollut luettavana ja on vielä kesken. Sarah Winmanin valloittava Kani nimeltä jumala on viimeistä lukua vaille luettu ja eilen luin loppuun Guy Delislen uusimman sarjakuvan, Merkintöjä Jerusalemista. Emma Donoghuen novellikokoelma, The Woman Who Gave Birth to Rabbits, on myös edelleen kesken ja lukujonossa odottavat Hassan Blasimin Vapaudenaukion mielipuoli ja Alan Hollinghurstin Vieraan lapsi.

Niin paljon hyvää luettavaa, niin vähän aikaa! ;)

Lokakuu oli, jos ei luettujen kirjojen osalta, niin muuten melko kirjapainotteinen kuukausi. Helsingin kirjamessut olivat tietenkin kuukauden kohokohta ja sieltä tarttui mukaan "pakollisina" hankintoina mm. Riikka Pulkkisen ja Sofi Oksasen uusimmat romaanit signeerattuina. Muiden bloggaajien tapaamiseen en tällä kertaa ehtinyt, mutta taisin bongata teistä muutamia siinä esikoiskirjailijahaastattelussa, jossa oli myös Kirjavan kammarin Karoliina. :) (Minä seisoin siellä takana, heijasin vihreitä lastenvaunuja ja jouduin lähtemään kesken pois, kun vaunuissa makoileva tyyppi esitti melko kovaäänisiä vastalauseita...)

27. lokakuuta Kirjanurkkaus täytti neljä vuotta! Kaikkien aikojen luetuin blogipäivitys on (yllätys, yllätys) Sofi Oksasen Stalinin lehmien arvostelu, ja kakkosena tulee Baby Jane. Kolmanneksi suosituin on ollut Andreï Makinen Ranskalainen testamentti.

Täytin myös itse vuosia lokakuussa ja puolisoni osti minulle ehkä yhden parhaista kirjalahjoista ikinä, Ian McEwanin signeeraaman Sweet Tooth -romaanin! Lukupino sen kuin kasvaa. :)

13 kommenttia:

 1. Onnea nelivuotiaalle!

  Ja harmi, ettei ihan nähty Helsingin messuilla. Pienen kanssa on aina vähän tuollaista, mutta ilmeisesti teidän vauvanne antoi myös messurauhaa, koska sait tehtyä hyviä hankintoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Vauva käyttäytyi kyllä suurimman osan ajasta kuin rutinoitunut messukävijä ja antoi vanhempiensa kierrellä rauhassa. Ihmispaljous ja yleinen kakofonia taisivat nukuttaa kummasti. :D

   Poista
 2. Onnea nelivuotiaalle blogille ja sinulle itsellesi synttäreiden johddosta! :)

  VastaaPoista
 3. Ohhoh, neljä vuotta jo! Onnea blogille ja sinulle!

  Odotan lopullista mielipidettäsi Winmanin kirjasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Voin paljastaa jo nyt, että pidin Winmanin kirjasta ja paljon. ;)

   Poista
 4. Onnea 4-vuotiaalle!

  Lue ihmeessä se Vieraan lapsi ja vinkkaa sitten minulle: Olisi kiva kuulla mielipiteitä. Minä pidin paljon, paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Toivottavasti löydän Vieraan lapselle pian aikaa. Sen paksuus vähän jännittää, kun nyt pienen vauvan kanssa ehdin harmittavan huonosti paneutua kunnolla pidempiin romaaneihin... Mutta taidan mennä nyt lukemaan arviosi siitä - jospa se antaisi lisäpotkua lukemiselle. ;)

   Poista
 5. Onnea blogille ja sen pitäjälle :)

  Ah, Kani nimeltä jumala <3 Mikähän noissa "pupukirjoissa" on kun ne tuntuvat tulevan ryppäissä ;) Minulla oli Ruohometsän kansa ja sitten Kani nimeltä jumala, sinulla Winmanin ja Donoghuen pupuaiheiset kirjat :)

  VastaaPoista