tiistai 1. huhtikuuta 2014

Maaliskuun luetut


On aika jälleen kerätä yhteen maaliskuun lukusaldoa ja kuulumisia. Maaliskuuhun mahtui lukemista laidasta laitaan: 1500-luvun näytelmä, englanninkielinen "aikakauskirja" Granta, uunituore kotimainen tietokirja äitiydestä ja ranskalainen romaani, jolla osallistun Vive la France! -haasteeseen.

maaliskuun luetut:
William Shakespeare: Paljon melua tyhjästä
Granta 123: Best of Young British Novelists 4
Satu Rämö & Katja Lahti: Vuoden mutsi 2
Anne-Sophie Brasme: Henkäys

Shakespeare-haasteeni junnaa paikallaan... Olen jäänyt jumittamaan Troilosin ja Cressidan pariin enkä onnistu repimään itseäni irti näytelmän pitkäveteisistä sotastrategiapohdinnoista kohti muita, (toivottavasti kiinnostavampia) näytelmiä. Lisäksi minulla on pienoisia hankintavaikeuksia muutaman näytelmän kanssa. Luotan täysin kirjaston valikoimiin, ja ilmeisesti kotikaupungissani on muitakin ahkeria Shakespearen lukijoita, joten osa näytelmistä on jatkuvasti lainassa! Pitänee turvautua varauksiin... :)

Osallistuin maaliskuussa myös Blogien lastenkirjaviikko 2014 -haasteeseen ja bloggasin eräästä englanninkielisestä kuvakirjasta. Lastenkirjaviikkoon osallistui yhteensä 50 kirjablogia 86 päivityksellä! :) Koko lista löytyy täältä.

Lopuksi vielä linkkivinkki upouuteen kirja-aiheiseen verkkosivustoon, Lukulamppuun. Sivustolta löytyy mm. kirjavinkkejä, haastatteluja ja kirja-alan tapahtumia. Kannattaa vilkaista! Mielenkiinnolla odotan, millaiseksi kohtaamispaikaksi sivusto kehittyy. :)
  
Nyt aikani vaatii eräs Parinoush Saniee ja kirja, jonka kannessa pitäisi olla varoitusteksti: Tämä kirja saattaa aiheuttaa riippuvuutta. Älä avaa, ellet ehdi keskittyä sen lukemiseen rauhassa ainakin muutaman päivän ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti