tiistai 4. elokuuta 2015

Heinäkuun luetut


Heinäkuussa luin minun mittapuullani paljon: yhteensä 10 kirjaa. Mukaan mahtui sekalaista sakkia ja pitkästä aikaa myös useampi englanninkielinen teos.

Vierailin kirjojen sivuilla kahdessakin erilaisessa kirjastossa: pääsin vauhdikkaalle seikkailulle David Whitehousen kirjastoautossa ja hämmennyin Haruki Murakamin sanalla sanoen oudossa kirjastossa.

Luin myös - aivan sattumalta - kaksi hyvin samanoloista kirjaa lähes peräkkäin. Emma Donoghuen The Sealed Letter sijoittuu Lontoon yläluokkien pariin ja kertoo naisten välisestä ystävyydestä/rakkaudesta, vannoutuneesta vanhastapiiasta, kolmiodraamasta ja sensaatiomaisesta oikeudenkäynnistä. Kummastelin hieman, kun huomasin lukevani toista romaania täsmälleen samoista aiheista: kyseessä oli tietenkin Sarah Watersin Parempaa väkeä. Donoghuen kirja vain sijoittuu 1860-luvulle ja Watersin 1920-luvulle, mutta muuten juonet uhkasivat jo mennä sekaisin päässä! :)

Agatha Christien klassikkodekkari koukutti, vaikka eräs käännösratkaisu jäi vaivaamaan ja siitä piti avautua arvostelussa. Stephen Hawkingin omaelämäkerta oli nimensä mukaisesti lyhyt, jopa häiritsevän lyhyt. David Walliamsin nuortenkirja oli ihana, ja Merete Mazzarellan taidokkaaseen tekstiin tuntui mahtavalta sukeltaa jälleen kerran.

Heinäkuun luetut:
David Whitehouse: Mobile Library
J. K. Rowling: The Tales of Beedle the Bard
Emma Donoghue: The Sealed Letter
Merete Mazzarella: Hyvä kosketus
Haruki Murakami: The Strange Library
Agatha Christie: Eikä yksikään pelastunut
Stephen Hawking: Minun lyhyt historiani
Sarah Waters: Parempaa väkeä
Riikka Ala-Harja: Maihinnousu 
David Walliams: Poika ja mekko 

Kirjoitan lisää arvosteluja näistä, kunhan ehdin. :)

Olen juuri lukemassa sotahistorioitsija Antony Beevorin tiiliskiveä Normandia 1944 ja täytyy sanoa, että kun tietokirjan kirjoittaja todella tuntee aiheensa läpikotaisin ja osaa kirjoittaa vetävää ja selkeää tekstiä, niin tällainen sotaa ja politiikkaa vieroksuva humanistikin saa Normandian maihinnousun syistä ja seurauksista jonkinlaisen kokonaiskuvan. Kun Beevorin teos on nyt luettavana, Riikka Ala-Harjan Maihinnousu luettu ja lukulistalla on mm. Claude Gallayn Tyrskyt ja Michael Wallnerin Pariisin huhtikuu, ei liene vaikea arvata, mihin tämä bloggaaja on suuntaamassa reissuun viikon päästä. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti