tiistai 23. heinäkuuta 2013

Lukumaratonin ennakkotunnelmia, eli mitähän sitä sitten lukisi?

Kuva Tiinan blogista

En päässyt osallistumaan Blogistanian kesälukumaratoniin 10.7, mikä harmitti vietävästi, koska kukapa nyt ei haluaisi oikein luvan kanssa ja porukalla lukea 24 tuntia putkeen ja kärsiä lukukrapulasta jälkeenpäin? ;) Ilmoittauduin siis mukaan huomenna starttaavaan kesälukumaraton II:seen, jossa on tällä hetkellä jo yli 20 osallistujaa! Lisätietoja ja osallistumisohjeet löytyvät täältä.

Mutta mitähän sitä sitten lukisi? En luota tippakaan pitkäjänteisyyteeni, joten en uskalla tarttua tiiliskiviin. Aina voisi tietenkin raahata pinon kirjoja kotiin kirjastosta (tai yrittää pienentää sitä jo olemassa olevaa lainapinoa kotona...). Mutta toisaalta... kirjahylly pursuilee myös omia, yhä lukemattomia kirjoja.

Päätin siis jo näin etukäteen, että huomisen luku-urakkani kirjat koostuvat vain ja ainoastaan oman kirjahyllyn asukkaista ja vieläpä melko ohuista sellaisista: kaikissa on alle 200 sivua. Toivottavasti ehdin huomenna lukea niistä useamman ja kartuttaa maratonin kokonaissivumäärää. :)

Lukupinoon ovat päätyneet:
 • James Baldwin: Huone Pariisissa (177 sivua)
 • Kaori Ekuni: Blink blink (183 sivua)
 • Joel Haahtela: Perhoskerääjä (189 sivua)
 • Helvi Hämäläinen: Kaunis sielu (144 sivua) **luettu!
 • Jari Järvelä: Romeo ja Julia (182 sivua)
 • Zinaida Lindén: Nuorallatanssija (179 sivua) **luettu osittain!
 • Katri Lipson: Kosmonautti (199 sivua)
 • Andreï Makine: Maa ja taivas (196 sivua)
 • Anja Snellman: Aura (144 sivua) **luettu!
 • Jeanette Winterson: Ihoon kirjoitettu (188 sivua) **luettu osittain!
 • Banana Yoshimoto: Kitchen (175 sivua) **luettu! Arvostelu täällä.
Lukumaratonkirjat ja herkkunaposteltavaa
Valinnanvaraa on siis 11 kirjan verran, ja niissä on yhteensä 1956 sivua. Kotimaisia on viisi ja käännettyä kaunokirjallisuutta kuusi kappaletta. Lindénin teos on novellikokoelma, joten saatan käyttää sitä hyväkseni, kun kaipaan minihaasteen mukaista kitalaenpuhdistusnovellia romaanien välillä. :)

Huijaan sen verran, että olen lukenut neljä listan kirjoista jo aiemmin: Baldwinin ja Wintersonin romaanit alkukielellä englanniksi sekä Ekunin ja Hämäläisen kirjat suomeksi. Näistä on kuitenkin jo aikaa, ja luin ne ennen kuin perustin blogin.

Otan enemmän kuin mielelläni vastaan suosituksia, mielipiteitä ja varoituksen sanoja listan kirjoista! En edes tiedä vielä, mistä kirjasta aloitan. Katsotaan, miltä huomisaamuna tuntuu. ;)

Suunnitelmissa on herätä niin aikaisin aamulla kuin aamu-unisuuteni vain sallii, lukea hetki ja tehdä sitten aamupäivä töitä. Iltapäivällä olisi tarkoitus jatkaa taas maratonia ja - jos sää sallii - kokeilla eräiden puistonpenkkien sopivuutta lukemiseen. :) Puoliso on luvannut hoitaa pienintä perheenjäsentä illallakin, joten saan toivottavasti lukea rauhassa myöhään yöhön.

Tsemppiä kaikille maratoniin osallistujille! Muistakaa, että lukeminen on ihan tutkitusti terveellistä! :)

2 kommenttia:

 1. Perhostenkerääjä on ihana! Kitchenin haluan lukea minäkin, ja olisi hauska kuulla, mitä tykkäät siitä. Antoisaa maratonia, minä jo aloittelin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätinkin aloittaa juuri Kitchenistä, ainakin alun perusteella vaikuttaa todella lupaavalta. :)
   Tsemppiä maratoniin!

   Poista