tiistai 5. marraskuuta 2013

Myöhäiset lokakuun luetut (ja erilaiset kirjamessut)


Nyt on iskenyt pahimmanlaatuinen bloggausjumi päälle: ei muka ehdi, ja silloin kun ehtisi, ei jaksa tai viitsi. Mikä lie pimeän marraskuun synkistelyvaihe meneillään... :)

Helsingin kirjamessuihin on pakko palata vielä sen verran, että messusuunnitelmat menivät minulta täysin uusiksi, kun perheen pienimmäinen aiheutti ylimääräistä huolta. Matkustimme Helsinkiin perjantaiaamuna; tarkoituksena oli päästä jo samana päivänä messutunnelmiin, mutta Messukeskuksen sijaan päädyimmekin Jorvin sairaalaan lapsen pahan hengenahdistuskohtauksen takia. Hotelliyö vaihtui sairaalayöksi, ja messukirjojen selailu lasten infektio-osaston kirjahyllyjen valikoiman pläräilyyn. Onneksi tilanne parani nopeasti niin, että pääsimme lauantaina pois ja ehdimme pyöriä messuilla sunnuntaina. PIJ/bloggaajatapaamisen tietenkin missasin, mikä harmitti aika paljon... No, tällaista sattuu ja onneksi ei sen vakavampaa. :)

Vielä perinteinen lista, eli:
lokakuun luetut:
Jennifer Egan: The Keep
Wladimir Kaminer: Kolmas krokotiili

Erityisesti Tammimaan fantasiakirjasta minulla on painava mielipide - varsinkin, kun ehdin jopa kuulla kirjailijan haastattelun kirjamessuilla, mutta siitä lisää myöhemmin... 

Nyt lähden kaivelemaan kirkasvalolampun esiin varastosta ja jatkan sen valossa Antti Heikkisen Pihkatapin lukemista. Jospa tuo yhdistelmä piristäisi ja toisi vähän lisää energiaa. :)

8 kommenttia:

 1. No voihan :( Onneksi sentään nyt kaikki hyvin?

  Pihkatappi on mainio!

  VastaaPoista
 2. Voi pientä! Selvisikö hengenahdistuksen syy? Toivottavasti jäi kertaluontoiseksi kokemukseksi kaikille.

  Harmi, että messuilu jäi vajaaksi, mutta eipä tuossa tilanteessa kävisi mielessäkään lähteä lapsen läheltä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaavia kohtauksia on ollut aiemminkin (infektioastmaa epäillään) ja lääkityskin on olemassa, mutta se ei tuossa tilanteessa ollut tarpeeksi tehokasta.
   Kieltämättä messut tuntuivat aika kaukaisilta hetken aikaa, mutta onneksi tilanne meni ohi suht nopeasti. :)

   Poista
 3. Olipa kurjaa, pienelle ja isoille! Parempi Helsingin-reissu ensi kerralla. Nauti Pihkatapista, se on niin hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, toivottavasti ensi kerralla matkassa on vähemmän dramatiikkaa!
   Pihkatappi on kohta luettu ja tunnen oloni tavallista savolaisemmaksi sen ansiosta. ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. On jo ihan oma, riehuvainen itsensä. :) Tietenkin tuollaiset kohtaukset säikäyttävät (varsinkin matkalla!), mutta onneksi ne ovat menneet aina ohi.

   Poista