Siirry pääsisältöön

Tärpit Helsingin kirjamessuille 2017


Helsingin kirjamessut ovat juuri tätä kirjoittaessa alkaneet ja itsekin suuntaan pääkaupunkiseudulle tänä iltana ja messuille huomisesta alkaen. Lokakuu on ollut ennätyskiireinen töiden ja muun elämän puolesta, joten bloggaustahti on hiipunut entisestään, mutta messuille on silti pakko tulla fiilistelemään, hypistelemään kirjoja, kuuntelemaan kiinnostavia kirjailijoita ja tapaamaan muita kirjabloggaajia!

Bloggaajat vinkkaavat tuttuun tapaan kirjoja Boknäsin osastolla 6m48 ainakin tänään ja huomenna klo 16 - 18 ja viikonloppuna klo 14 - 18. Muinakin aikoina tuolta osastolta saattaa hyvinkin bongata kirjabloggaajia.

Tässä vielä muutama tärppi perjantaille, lauantaille ja sunnuntaille:

Perjantai

12.30 - 13.00 Mika Waltari
Seija Ahava kertoo tuoreimmasta romaanistaan Ennen kuin mieheni katoaa.

13.30 - 14.00 Olohuone
Suomennos-slam. Kääntäjät Kersti Juva ja Juhani Lindholm ovat molemmat suomentaneet etukäteen saman tekstin ja ottavat leikkimielisesti yhteen käännösratkaisujaan puolustaessaan.

14.00 - 14.30 Mika Waltari
Luin juuri toissapäivänä loppuun Marianna Kurton Tristania-romaanin - autuaan tietämättömänä siitä, että romaani perustuu tositapahtumiin ja Tristan da Cunhan saari on oikeasti olemassa! Kiinnostaisi kuulla, mistä kirjailija on keksinyt tarttua tällaiseen aiheeseen.

16.00 - 16.30 Mika Waltari
Anni Kytömäen Kivitasku on yhä kesken, mutta aivan yhtä huikea tähän mennessä kuin Kultarintakin.

18.30 - 19.00 Aleksis Kivi
Antti Heikkisen Mummo on yksi varatuimpia teoksia omassa kirjastossani ja hain omani juuri varaushyllystä, joten kirja lähtee matkalukemiseksi mukaan!

Lauantai

Lauantain aloittaa tietenkin jo perinteeksi muodostunut WSOY:n, Tammen ja Johnny Knigan bloggariaamiainen, jossa pääsee tapaamaan sekä muita kirjabloggaajia että kirjailijoita.

14.00 - 14.30 Tarina
Lapseni on valtava Kikattava Kakkiaisfani, joten Kakkiaisdiskoon on mentävä. :)

14.30 - 15.00 Kirjakahvila
Saara Turunen ja Laura Lindstedt kertovat Jatkuu! -novellikokoelmasta.

15.00 - 17.00 Kirjakahvila
Esikoiskirjailijat esittäytyvät. Kaikki vuonna 2017 esikoisromaanin Suomessa julkaisseet kirjailijat saavat kolmen minuutin puheenvuoron.

16.30 - 17.00 Magia
Riikka Ala-Harja ja Veera Salmi keskustelevat erilaisista perheistä ja perhemuodoista lastenkirjoissa.

17.30 - 18.00 Tarina
Magdalena Hain Kurnivamahainen kissa on ainakin meidän perheessä paras lastenkirja aikoihin - sekä äidin että lapsen mielestä! :)

Sunnuntai

12.30 - 13.00 Aleksis Kivi
Yllätysesiintyjät tulkitsevat Tatun ja Patun uutta satukirjaa Suomen suurimmassa satuhetkessä. Ennustan paljon naurua. ;)

13.00 - 13.30 Tarina
Reetta Niemelän Pipsa Pipariviulun 42 kaveria -proosarunoteos teki lapseen niin suuren vaikutuksen, että hän halusi itse keksiä heti samantyyppisiä runoja erilaisista lapsista ja perheistä.

15.00 - 16.00 Aleksis Kivi
Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkintoa tavoittelevat finalistit esiintyvät.

Nähdään messuilla! 💚

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

William Shakespeare: Romeo ja Julia

Voi Romeo, Romeo, miksi olet Romeo? Hylkää isäsi ja kiellä nimesi, tai jos et tahdo, vanno että rakastat, enkä minä silloin ole Capulet. Romeo ja Julia taitaa olla yksi esitetyimmistä ja tunnetuimmista (ellei tunnetuin) Shakespearen näytelmistä, "kaikkien aikojen rakkaustarina", josta on tehty tuhat ja yksi versiota ja uudelleentulkintaa. Shakespeare saa silti usein kaiken kunnian rakkaustarinan keksimisestä; moni ei tiedä, että hän ei suinkaan ollut ensimmäinen, joka kirjoitti Romeon ja Julian kohtalokkaasta suhteesta. Tarinaa oli kerrottu eri muodoissa ympäri Eurooppaa jo vuosikymmenten ajan ennen Shakespearen näytelmäversiota, ja se oli hänen yleisölleen hyvin tuttu. Shakespearen pääasiallinen lähde oli eräs Arthur Brooken runoteos, Romeus and Juliet (1562), josta näytelmän juoni ja kaikki sen henkilöt ovat peräisin. Romeon ja Julian hienous ei ehkä perustukaan pelkkään tarinaan vaan tapaan, jolla Shakespeare sen esittää. Näytelmää pidetään mestariteoksena ositt...

José Saramago: Luola

[...] jotkut lukevat koko ikänsä eivätkä pääse koskaan lukemansa sisälle, he takertuvat tekstiin eivätkä ymmärrä että sanat ovat vain virtaavan joen poikki aseteltuja kiviä, ne ovat sitä varten että pääsisimme niitä myöten toiselle rannalle, sillä pääasia on juuri se toinen ranta, Paitsi jos, Paitsi jos mitä, Paitsi jos sellaisella joella ei olekaan pelkästään kahta rantaa vaan monta, jos jokainen lukija on itse oma rantansa ja jos se ranta, jolle hänen on päästävä, onkin juuri hänen ja vain hänen [...] Yritin joskus lukea José Saramagon Toinen minä -romaania, mutta en päässyt muutamaa kymmentä sivua pidemmälle. En pitänyt kilometrin pituisista lauseista, verkkaisesta tahdista ja sekavasta dialogista, jossa ei tiennyt kuka sanoi mitäkin. Tartuin siis hieman vastahakoisesti lukupiirikirjaamme Luolaan . Yllätyin, miten mukaansatempaava romaani oli (ainakin Toiseen minään verrattuna!) ja luin kuin luinkin 400-sivuisen järkäleen vajaassa viikossa. Tyyli tuntui heti alusta lähtien pe...

Kevään 2022 uutuuskirjavinkit

Herätelläänpä taas vaihteeksi blogia talviunilta... Nyt keväällä ilmestyy valtava määrä kiinnostavia uutuuksia. Poimin eri kustantamoilta tähän ne 20 kirjaa, joita eniten odotan. Mukana on myös muutamia nuortenkirjoja ja perheen nuoremmille lukijoille suunnattuja uutuuksia. TAMMIKUU Merit Riihonen : Mitä ikinä haluat (Karisto) Esikoisteos nuoruudesta, musiikista ja ihmismielen pimeistä sopukoista.   Iida Rauma : Hävitys - tapauskertomus (Siltala) Tämä kirja on jo ehtinyt olla esillä kirjagramissa, blogeissa ja muuallakin mediassa. Väkivallasta ja sen vaikutuksista ihmiseen.  Pertti Saloheimo : Meren ja tulivuoren välissä (WSOY) Pienoisromaani luonnontutkijasta, joka kohtaa syrjäisessä tutkimuskohteessa luonnon outouden ja karmivuuden. Kuulostaa vähän Jeff VanderMeerin Hävitys -kirjalta. Jemma Hatt : Seikkailijat ja kirottu linna (Kumma) Seikkailijat-sarjan ensimmäinen osa salaperäisestä linnasta kuulostaa kuvauksen perusteella Viisikoilta! Kirja on juuri 9-vuotiaalla kesken ...