maanantai 4. kesäkuuta 2012

Huhti- ja toukokuun luetut

Hieman myöhässä listaan näitä toukokuun luettuja ja huhtikuun luetutkin ovat näköjään jääneet listaamatta, joten tässä tulee kirjalistaa peräti kahden kuukauden ajalta.

Huhtikuun luetut:
Doris Lessing: Ben, in the World
Amy Chua: Tiikeriäidin taistelulaulu
Rajeev Balasubramanyam: In Beautiful Disguises
Turkka Hautala: Kansalliskirja
Guy Delisle: Pjongjang
Merja Mähkä: Ihanasti hukassa ja miten sieltä pääsee pois
Tuomas Lius: Haka
Hennariikka Romu: Elämänviiva

Huhtikuu oli oikein kirjallisuuden eri lajien ilotulitusta. Mukaan mahtui omaelämäkerrallista kasvatuskirjaa ja matkakertomusta, sarjakuva, dekkari, nuortenromaani, tarinakokoelma sekä pari tavallistakin romaania.

Eniten ajatuksia ja keskustelua herätti Tiikeriäidin taistelulaulu. Positiivisin yllätys sen sijaan oli varmaankin Ihanasti hukassa ja miten sieltä pääsee pois.

Oudoimmat hakusanat, jolla blogiini eksyttiin huhtikuussa olivat:
todella paksu kirjallisuuden klassikko (suosittelen tiirailemaan vaikkapa venäläisen tai ranskalaisen kirjallisuuden suuntaan, siellä on osattu kirjoittaa tiiliskiviä jo kauan)
oudoimmat blogit (en tiedä, mitä tästä pitäisi ajatella...) :D
jatta kapari puhelinnumero (kuka tällaista googlettaa - kuulostaa vähän stalkkausmeiningiltä...)


Toukokuun luetut:
Claire Castillon: Kuplissa
Nancy Garden: Annie on My Mind
Heli Kruger: Olen koskettanut taivasta
Jean Kwok: Girl in Translation
David Ebershoff: Tanskalainen tyttö

Toukokuussa keskityin sitten lähes yksinomaan romaaneihin, vaikka toki mukaan mahtui yksi novellikokoelmakin (Kuplissa). Toukokuu oli varsinainen tyttöjen ja naisten kuukausi, vaikken sitä nyt mitenkään tämän teeman ympärille suunnitellut. ;) Kuplissa kertoo pääosin erilaisista naisista ja heidän vinksahtaneista ihmissuhteistaan. Annie on My Mind on yksi ensimmäisistä amerikkalaisista nuortenkirjoista, jossa aiheena on kahden tytön välinen suhde. Myös Krugerin romaani käsittelee osittain naisten välistä rakkautta ja naisten huippu-urheilua. Girl in Translationissa päähenkilö on kirjan nimen mukaisesti tyttö ja Tanskalainen tyttö kertoo myös tytöstä nimeltä Lili, joka elelee erään miestaiteilijan sisällä ja haluaisi päästä ulos... Näistä vielä lisää, kunhan saan arviot blogiin asti.

Toukokuussa blogiini päädyttiin mm. seuraavilla hakusanoilla:
shakespearen verisin näytelmä (tähän on helppo vastata: Titus Andronicus)
lettupannun voi korvata (tottahan toki, kyllä ne letut paistaa vaikka millä!)
kuka olen? (hankala kysymys, mutta en usko, että vastaus löytyy googlesta) ;)

Lähes koko loppuviikoksi on luvattu koleaa ja sateista säätä, joten mikäpä olisi parempi syy käpertyä sohvalle teekupposen ja kirjan kanssa. Katherine Boon ravisuttava Kätkössä kauniin ikuisen on edelleen kesken ja vuoroaan odottelevat myös Eeva Rohaksen Keltaiset tyypit sekä Eija Lappalaisen & Anne Leinosen Hiekkasotilaat, eli odotettu jatko-osa Routasisaruksille.

2 kommenttia:

  1. Olitpas huhtikuussa lukenut todellakin monipuolisesti! Toukokuun luetuista kiinnostuin tuosta Tanskalaisesta tytöstä... jään innolla odottelemaan mitä siitä bloggaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olikin aika jännä kirja, varsinkin siinä mielessä, että se perustui myös tositapahtumiin. :)

      Poista