maanantai 4. helmikuuta 2013

Tammikuun luetut


Tammikuun luetut:
Alan Hollinghurst: Vieraan lapsi
Ian McEwan: Sweet Tooth
Nina Hemmingsson: Minä olen sinun tyttöystäväsi nyt
Michael Frayn: Skios
Jeanette Winterson: The Daylight Gate  

Tammikuussa luin vaihteeksi enemmän englanninkielistä kirjallisuutta. Ian McEwanin omaelämäkerrallinen (!) vakoiluromaani/rakkaustarina, Sweet Tooth, ei päässyt oikein missään vaiheessa kunnolla vauhtiin ja lukeminen takkusi pahemman kerran. Lopussa vastaan tuli kuitenkin sellainen twist, että teki mieli lukea kirja heti uudelleen. :) Romaanin suomennos, Makeannälkä, ilmestyy Otavalta tässä kuussa. Suosittelen, vaikka ei ehkä ihan tyypillistä McEwania olekaan!

Michael Fraynin Skios tarttui käsiini kirjastosta ja kiinnosti Booker-ehdokkuutensa vuoksi. En tiennyt romaanista etukäteen mitään ja tajusin jossain vaiheessa lukevani kirjaa, joka edustaa sellaista kirjallisuuden lajia, jota luen tuskin koskaan: puhdasta komediaa farssin muodossa. Tämän lievästi hämmentävän oivalluksen jälkeen huomasin kuitenkin pian, että olin myös täysin koukussa. :)

Jeanette Wintersonin The Daylight Gate puolestaan edustaa Jotain Aivan Muuta. Wintersonin uusin romaani sijoittuu 1600-luvun Englantiin noitavainojen aikoihin. Goottilaisen synkkä tarina kertoo Pendlen noitien tarinan.

Sain myös luettua Alan Hollinghurstin Vieraan lapsen loppuun ja kirjoitin jo mietteitäni täällä. Lisäksi luin Nina Hemmingssonin sarjakuvan, josta löytyy sekä hyvää että huonoa sanottavaa, mutta siitä(kin) lisää myöhemmin...

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Winterson kuuluu myös omiin suosikkeihini, vaikka The Daylight Gate oli kyllä täysin erilainen kuin kirjailijan aiemmat teokset jotka olen lukenut. :)

   Poista
 2. Hieman asian vierestä, mutta kuvassa olevan kissan väritys näyttää ainakin tuon kuvan perusteella melko samalta kuin meidän leidin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, liekö kaukaista sukua..? :) Tuolla meidän kissalla on erikoisena tuntomerkkinä töpöhäntä, ollut syntymästä asti.

   Poista
 3. Sulonen kisu! Itselläni on kissa, jolla on samanlainen väritys :)

  VastaaPoista