keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Blogistanian Finlandia -ehdokkaani


Tässä omat Blogistanian Finlandia -palkintoehdokkaani sekä lyhyet perustelut:


Tuuve Aron Himokone on intertekstuaalinen, elokuvallinen novellikokoelma, jossa lukija huomaa seuraavansa kirjan sivuille hypänneitä tuttuja klassikkoelokuvia uudenlaisesta näkökulmasta. Pureva, naseva ja kutkuttavan yllätyksellinen teos.Turkka Hautala onnistuu tarinakokoelmassaan kiteyttämään jotakin hyvin olennaista ja kuvaavaa suomalaisuuden ytimestä. Kansalliskirja on virkistävä sukellus Suomeen - hyvässä ja pahassa.

----------------------------------------------

Ehdokkaita pohdiskellessani kävin läpi viime vuonna lukemaani kaunokirjallisuutta ja huomasin kaksi asiaa: a) olen lukenut todella vähän kotimaisia uutuuksia (siis vuonna 2012 ilmestyneitä kirjoja) ja b) olen lukenut muutenkin melko vähän, ainakin loppuvuodesta. Valinnanvaraa Blogistanian Finlandia -ehdokkaiksi ei siis ollut kovin runsaasti, ja vain kaksi ehdokasta läpäisi kriittisen seulani tällä kertaa. :) Se, että kumpikin on novellikokoelma, ei ole mitenkään tarkoituksellista: en vain lukenut yhtään loistavaa kotimaista uutuusromaania viime vuonna, valitettavasti. Globalia-palkintoon ehdokkaita löytyisi sitten enemmänkin, mutta sen aika koittaa myöhemmin. :)

6 kommenttia:

 1. Oh, laitanpa Aron lukulistalle, novelleja ei voi lukea koskaan liikaa, ainakaan hyviä sellaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen innostunut uudelleen novelleista osittain Aron myötä. Aiemmin luin niitä tosi harvoin, mutta nykyään enemmän. :)

   Poista
 2. Minä mietin Himokoneen kohdalla pitkään, laitanko sen listalleni vai en. Lopulta se jäi neljänneksi. Hieno kirja yhtä kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tainnut Himokone olla kovin monella listalla, mutta ei se mitään - muut hyvät kirjat pärjäsivät paremmin. :)

   Poista
 3. Hienoa nähdä Kansalliskirja ehdokkaanasi! :) Minua kiehtoo edelleenkin se, miten paljon niihin minmaalisiin teksteihin mahtui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkka Hautala osaa kyllä kiteyttämisen ja tiivistämisen taidon! :)

   Poista