tiistai 28. tammikuuta 2014

Blogistanian kirjapalkintojen voittajat

Tänään on julkistettu Blogistanian Finlandian, Globalian, Kuopuksen ja Tiedon vuoden 2013 voittajat.


Blogistanian Finlandian eli parhaan kotimaisen kirjan palkinnon voitti ylivoimaisesti Pauliina Rauhalan Taivaslaulu. Toiselle sijalle ylsi Kjell Westön Kangastus 38, ja kolmannen sijan otti vuoden 2013 Finlandia-voittaja eli Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme. Oma suosikkini, Joel Haahtelan Tähtikirkas, lumivalkea, jäi täpärästi neljännelle sijalle!
Lisätietoja Blogistanian Finlandia -tuloksista löytyy Kirjavinkkien sivuilta.


Parhaan käännöskirjan, eli Blogistanian Globalia -palkinnon voitto meni japanilaisen Haruki Murakamin 1Q84 -romaanille, joka minullakin oli ykkösehdokkaana! :) Toinen ja kolmas sija menivät Afrikkaan: kakkoseksi tuli nigerialaisen Chimamanda Ngozi Adichien Kotiinpalaajat ja kolmanneksi nigerialais-ghanalaisen Taiye Selasin Ghana ikuisesti.
Lisätietoja Blogistanian Globalia -voittajista löytyy Kirjasfääristä.


Blogistanian Kuopus, eli parhaan lasten- tai nuortenkirjan titteli, meni Aino ja Ville Tietäväisen Vain pahaa unta -kuva-/-sarjakuvakirjalle. Olen selaillut kirjaa useampaan otteeseen kirjakaupassa, mutten ole raaskinut ostaa sitä. Mutta pakkohan se nyt on lukea jossain vaiheessa. :) Kuopuksen kakkoseksi tuli Marja-Leena Tiaisen nuortenkirja Khao Lakin sydämet, ja jaetulle kolmannelle sijalle ylsivät Katri Kirkkopellon Molli ja Annukka Salaman Piraijakuiskaaja.
Lisätietoja Blogistanian Kuopus -voittajista löytyy Les! Lue! -blogista.


Ensimmäistä kertaa järjestetyssä Blogistanian Tieto -kilpailussa äänestettiin vuoden parasta tietokirjaa. Tiukassa äänestyksessä ensimmäisen sijan otti Tuula Karjalaisen Tove Jansson. Tee työtä ja rakasta -elämäkerta. Toiseksi tuli Mia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin, ja kolmanneksi Katja Jalkasen ja Hanna Pudaksen Rivien välissä. Kirjablogikirja. Jälkimmäisen valintaan saattoi tietenkin hieman vaikuttaa äänestäjiä yhdistävä bloggausinnostus, vaikka muuten äänet hajaantuivat tässä kategoriassa varsin laajasti. :)
Lisätietoja Blogistanian Tieto -tuloksista löytyy Luetut, lukemattomat -blogista.

Sain kilpailun ansiosta ainakin paljon uusia lukuvinkkejä (kaikkien kategorioiden kärkikolmikoista olen lukenut ainostaan Murakamin 1Q84:n!). Taivaslaulun voittoon suhtaudun hieman ristiriitaisin tuntein, mikä johtuu enimmäkseen omista ennakkoluuloistani kirjaa (ja siitä syntynyttä keskustelua) kohtaan... Saa nähdä luenko sen. Adichien ja Selasin kirjat ovat jo luettavien listallani, ja ehkä tuo Vain pahaa unta pitäisi nyt raaskia ostaa. :) Myös Kankimäen tietokirja alkoi kiinnostaa.

3 kommenttia:

 1. Hyvä koonti tuloksista! Taidan omassa blogissani linkittää vain laiskana tänne tulosten suhteen, jos et pahastu :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kaikin mokomin saa linkittää! :)

   Poista
 2. Kattava kooste tosiaan. Suosittelen Taivaslaulua. Siinä on paljon hyvää ja tärkeää sanomaa, mutta se on myös loistavaa kaunokirjallisuutta.

  Minunkin lukulistani piteni melkolailla eilen ja tänään. Hieno äänestys!

  VastaaPoista