tiistai 20. lokakuuta 2015

Liebster Award -tunnustus


Kiitos Klassikkojen lumoissa -blogin Lukumadolle tunnustuksesta!

Tässä ovat haasteen säännöt:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkinto esille blogiisi.
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Vastaukset kysymyksiin:

1. Miksi pidät juuri kirjablogia?

Monen muun kirjabloggaajan tavoin olen jo vuosia pitänyt kirjaa lukemistani kirjoista ja ennen blogia kommentoin niitä aina lyhyesti ihan perinteiseen ruutuvihkoon. Harrastuksen siirtäminen blogiin tuntui järkevältä ratkaisulta, kun olin seuraillut muutamaa kirjablogia jonkin aikaa. "Vauvantekoblogikin" minulla ja vaimollani on ollut, mutta tuo prosessi osoittautui odotettua lyhyemmäksi, joten blogi ei ollut kovin pitkäikäinen. Välillä tosin tuntuu, että sitäkin voisi herätellä taas henkiin. :)

2. Luetko klassikoita?

Kyllä, ainakin yritän! Olen tuskallisen tietoinen klassikkokirjojen kokoisista aukoista sivistyksessäni, mutta yritän paikkailla niitä aina välillä. Viimeisin klassikko, jonka luin, oli Agatha Christien Eikä yksikään pelastunut.

3. Mikä on paras klassikko, jonka olet lukenut?

Apua! Lunttaan vastauksen yli neljän vuoden takaisesta postauksesta, jossa listaan suosikkiklassikkojani. Kyllä, olen edelleen sitä mieltä, että kotimaisista klassikoista Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen on vertaansa vailla. Ulkomaisista teoksista parhaaksi nousee edelleen esiin Herman Melvillen Moby Dick, vaikka sen lukemisesta on jo aikaa...

4. Pidätkö runoista tai näytelmistä?

Olen siinä mielessä kirjallisesti vähän rajoittunut, että en ole oikein koskaan oppinut tai tottunut lukemaan runoja tai näytelmiä. Jälkimmäiset tosin menevät, jos kyseessä on Shakespeare. :)

5. Blogiaikasi paras kirja?

Todella vaikea kysymys. Pakko kai vastata Arundhati Royn The God of Small Things (suom. Joutavuuksien jumala) - kirja, jonka mainitsen myös silloin, jos joku pyytää nimeämään kaikkien aikojen suosikkikirjani (vain yhden!). Uppouduin kirjaan niin täysin gradua väkertäessäni, että en uskalla vielä palata sen pariin - jos vaikka lumous särkyy!

6. Kertoisitko jostakin sinulle tärkeästä kirjailijasta?

Yksi henkilökohtaisesti tärkeä on ollut Inka Nousiainen, jonka nuortenkirjoihin tutustuin parikymppisenä ja siitä lähtien olenkin lukenut häneltä kaiken. Nousiaisen kirjoissa on usein jotain hätkähdyttävän tuttua ja samastun päähenkilöihin vahvasti.

7. Haaveiletko oman kirjan julkaisemisesta? Miksi? Miksi et?

Joskus nuorempana haaveilin siitä, kun kirjoitin itse enemmän. Nyt kirjoitan lähinnä työni vuoksi ja luova kirjoittaminen jää vähemmälle. Luulen, että olen vähän liian itsekriittinen ja kärsimätön luonne saamaan kokonaista kirjaa aikaiseksi. :)

8. Luetko muilla kielillä kuin äidinkielelläsi?

Luen myös englanniksi, mikä ei virallisesti ole äidinkieleni, vaikka olen ainakin periaatteessa kaksikielinen. :) Haluaisin lukea myös muilla kielillä, mutta esim. ruotsia pitäisi kyllä kerrata ahkerasti ennen kuin lukeminen sillä onnistuisi.

9. Kertoisitko jonkin laadukkaan tietokirjan?

Tähän on helppo vastata, kun kirja on niin tuoreena mielessä. Jos luet tänä vuonna vain yhden tietokirjan, niin sen pitäisi ehdottomasti olla Bea Uusman Naparetki!

10. Mitä sinulla on kirjahyllyssäsi? Siis minkälaisia kirjoja?

Lähinnä hiukan vanhempaa kotimaista ja ulkomaista kaunokirjallisuutta, josta suurin osa on saatu kirjastojen poistomyynneistä, antikvariaateista ja kirpputoreilta. Kirjoja on tällä hetkellä reilut 500 kappaletta (lista on myös LibraryThingissä). Olen lukenut vähän yli puolet kirjahyllyni kirjoista - siis aivan liian vähän! :)

11. Mikä kirjoissa on parasta?

Elämys. Sivujen välistä löytyvä toinen maailma. Tarina, joka herättää tunteita ja pistää mielikuvituksen liikkeelle. 

Haaste on tainnut kiertää jo aika monessa blogissa, joten rikon nyt uhmakkaasti sääntöjä enkä nimeä enää uusia blogeja haasteeseen. Toki tähän saa tarttua, jos haluaa! Lukumadon kysymykset olivat kiperiä, mutta niihin oli kiva vastailla. :)

1 kommentti:

  1. Hyviä vastauksia. Shakespeare on aina hyvä.

    Kiitos osallistumisestasi.

    VastaaPoista