maanantai 30. toukokuuta 2011

Anni Nykänen: Mummo

Kirjablogien ohella seurailen semi-aktiivisesti myös muutamia sarjakuvablogeja ja yksi ehdottomista suosikeistani on Anni Nykäsen Mummo. Mummon ronski huumori ja realistinen elämänasenne vetoaa varmasti nuorempiinkin sukupolviin (tai ehkä nimenomaan niihin), vaikka henkilökohtaisesti en omaa mummoani stripeistä tunnistakaan. :) Sammakon julkaisema sarjakuva-albumi sisältää blogista tuttujen strippien lisäksi myös uusia Mummo-sarjakuvia. Albumi on luettu alle tunnissa, mutta jäljelle jäävä hyvä mieli kestää pitkään.

Mummo on vähän kuin Tuomas Kyrön mielensäpahoittajan urbaanimpi naispuolinen versio. Vanhan kansan viisautta ja maalaisjärkeä löytyy vaikka muille jakaa (ja Mummohan sitä myös jakaa!), mutta Mummossa on myös räväkämpi, modernimpi puoli. Mummo tsumpaa, pelaa tietokonepelejä ja kyttää tuttujen elämää fasepuukissa. Elämän onnellisimpiin hetkiin kuuluu kuitenkin itsejauhetuista pavuista keitetyn kahvin ryystäminen tassilta kiikkutuolissa istuen.

Anni Nykänen: Mummo. Sammakko. 2010.

3 kommenttia:

 1. Mummo on ihana! On jäänyt harmittamaan, koska ostin sen kaverille joululahjaksi, enkä edes lukenut sitä itse ennen lahjan antamista! Mutta kun kirjakaupassa tarjoutuivat sen paketoimaan, niin enpä osannut kieltäytyäkään.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvältä! Tuollaiseen mummoon sietäisi tutustua :-)

  VastaaPoista
 3. Janninna - Kannattaa etsiä kirja vielä käsiin, minä satuin törmäämään omaani kirjaston hyllyssä!

  Booksy - Tällaiseen mummoon voisi kyllä tutustua ihan IRL ja varmasti samanlaisia löytyykin. :)

  VastaaPoista