maanantai 2. huhtikuuta 2012

Maaliskuun luetut

Myös masuolion kirjastoa on maaliskuussa kartutettu.
Maaliskuussa keskityin kirjoittamaan arvioita helmikuussa lukemistani kirjoista, joten suurin osa maaliskuun kirja-arvioista odottelee yllättäen vielä vuoroaan. :) Maaliskuun lukusaldo on yhteensä 10 kirjaa, joista 5 oli romaaneja, 3 sarjakuvia, 1 omaelämäkerta ja 1 novellikokoelma. Kahdeksan näistä luin suomeksi ja kaksi in English.

Maaliskuun luetut:
Jamil Ahmad: The Wandering Falcon
Natascha Kampusch: 3096 päivää
Zoë Heller: Notes on a Scandal
Marjane Satrapi: Pistoja
Guy Delisle: Shenzhen
Guy Delisle: Merkintöjä Burmasta
Elina Loisa: Julkeat
Romain Gary: Lady L.
Maritta Lintunen: Mozartin hiukset
Mike Pohjola: Ihmisen poika 

Päätin vihdoin tutustua Guy Delislen sarjakuviin, koska niitä on luettu ja kehuttu niin monessa blogissa. Ja kyllä kannatti! Nauroin sarjakuville ääneen niitä lukiessa ja patistin puolison ja pari kaveriakin lukemaan niitä. Pjongjang pitäisi vielä saada jostain käsiin ja onpa Delisleltä tulossa kesällä taas uusi suomennos, Merkintöjä Jerusalemista.

Zoë Hellerin romaaniin tartuin, koska satun pitämään sen pohjalta tehdystä elokuvasta. Elina Loisan Julkeat taas on ollut luettavien listalla jo pitkään, eikä sekään tuottanut pettymystä. Kuukauden ehdoton kohokohta oli kuitenkin Mike Pohjolan tiiliskivi, Ihmisen poika. Kirjan paksuus (ja turkulaisuus ;) pelottivat hieman etukäteen, mutta Juliuksen tarina imaisi mukaansa ensimmäisiltä sivuilta lähtien ja sain pitkästä aikaa (siltä ainakin tuntuu) nauttia todella hyvästä lukuromaanista, jossa onneksi riitti sivuja nautiskeltaviksi vähän pidemmäksi aikaa. :)

Perusteellisempia arvioita seuraa siis myöhemmin, mutta loppukevennyksenä jälleen kolme oudointa hakusanaa, jolla blogiini on jostain kumman syystä taas päädytty:
sanontoja ärsytykseen
paluu tuonpuoleisesta
naisten homoeroottisen rakkauden symbolihahmo

Toivon vilpittömästi viimeistä hakua käyttäneelle paljon onnea "symbolihahmon" etsinnän kanssa. :P

10 kommenttia:

 1. Teillähän alkaa olla varsin komea määrä kirjoja pienokaisellekin. :)

  Odotan innolla mietteitäsi Mike Pohjolan kirjasta. Luin sen viime syksynä enkä silloin ollut varma, että pidinkö vaiko en. Nyt tiedän, että pidin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa ostella vaihteeksi lastenkirjoja, vaikka ainakin lähivuosina noista taitaa olla enemmän nostalgista iloa vanhemmille kuin vauvalle. ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Oli ihan pakko hankkia muutama oman lapsuudenajan suosikki-Pupu Tupuna! :)

   Poista
 3. Pupu Tupunoita! <3

  Minä taas odotan innolla arviotasi Hellerin kirjasta. Notes on a Scandal oli loistava elokuva ja kirja kiinnostaisi myös... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pupu Tupunat ovat lastenkirjojen klassikoita! :)

   Voin paljastaa, että Notes on a Scandal oli myös kirjana loistava, mutta täytyy sanoa että kerrankin leffa ei jää mitenkään kirjan varjoon.

   Poista
 4. Odotan innolla Notes on a Scandaliasi! Luin kirjan toissa vuonna ja pidin kovasti. Elokuvaa en ole nähnyt, mutta sekin kiinnostaisi.

  Ja Delisle on tosiaan hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti katsoa myös elokuva, jos pidit kirjasta!

   Poista
 5. Melkoinen hajonta hakusanoissa :D Minulla oudoimman hakusanan paikkaa pitää kasvuhormonin liikatuotanto... Mikä lie linkittänyt blogini hakuun ;)

  Kunnioitusta herättävä kirjapino odottamassa. Tuo Norpan (?) talvi näyttää hellyttävältä :) Ja ihanat Pupu Tupunat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin jään aina pohtimaan, että mikä ihme blogissani on linkittänyt sen hakutuloksiin noille oudoimmille hakusanoille. Tuo kasvuhormoni on aika hyvä... :D

   Norpan talven bongasin eräältä kirpparilta ja ostin ihan vain sen kauniin kuvituksen takia. Saattaa olla, että loppukesästä lastenkirjoja ilmaantuu myös tänne kirjablogin puolelle enemmänkin. :)

   Poista