tiistai 30. syyskuuta 2014

Kirjaostoksilla

Oksan hyllyltä -blogin MarikaOksa haastoi kaikki kirjabloggaajat kirjaostoksille syyskuun aikana ja bloggaamaan hankinnoistaan 30.9.2014.

Olen monen muun kirjabloggaajan tavoin yrittänyt viime aikoina vähentää kirjojen ostoa ihan kustannus- ja tilasyistä. Tästä syystä olen kiertänyt kirjakaupat ja jopa rakkaan Book Depositoryni kaukaa. Luultavasti otan vahingon takaisin viimeistään Helsingin kirjamessuilla lokakuussa, josta mukaan tarttuu perinteisesti pino jos toinenkin uutta ja vanhempaa kirjallisuutta. :)

En voinut kuitenkaan vastustaa kirjaston poistomyyntiä, joten ostin kuin ostinkin syyskuussa kahdeksan romaania sekä kasan lasten kuvakirjoja, joista kirjoitin jo täällä. Linkin takaa löytyvässä postauksessa tosin mainitaan vain kolme romaania, koska palasin "sattumalta" poistomyynnin viimeisenä päivänä kirjastoon ja huomasin aulassa lapun, jota kukaan kirja-addikti ei voisi vastustaa: "Sylillinen kirjoja 1€".

Minun tapauksessani sylillinen oli yhtä kuin viisi romaania ja uusi kasa lastenkirjoja edellisten lisäksi.

Syyskuun kirjaostokseni (listaan tähän vain ne kahdeksan romaania, jotka ostin itselleni) olivat siis:
Elina Hirvosen Kauimpana kuolemasta
Kamila Shamsien Kartanpiirtäjä
John Irvingin Leski vuoden verran
Susanna Alakosken Sikalat
Bret Easton Ellisin Glamorama
Siri Hustvedtin Kesä ilman miehiä
Sheri S. Tepperin Ruohojen maa
John Christopherin Tripodien aika

Yhteensä nämä kahdeksan kirjaa maksoivat huimat 4 €! Ei paha hinta. :) Kaikki kirjat Hirvosen ja Shamsien romaaneja lukuun ottamatta kuuluvat tbr-listalleni; tosin Christopherin scifi-sarjan olen lukenut joskus teini-iässä.

Tässä siis lisää hyllyntäytettä! :) Kirjojen kanimainen lisääntymisvauhti konkretisoitui jälleen, kun innostuimme järjestelemään huonekaluja uudestaan, jolloin kirjahyllyt ja niiden sisältö siirtyivät toiseen huoneeseen. Kirjapinoista olisi melkein saanut oman sisustuselementin ikkunan alle:

2-vuotiaan mielestä hänen kirjojensa piti ehdottomasti olla pinojen päällimmäisinä
Hyllyssä, aakkostetuissa pinoissa. Ai niin, pitikö niiden selkämysten näkyä?

5 kommenttia:

 1. Mainioita kirjahankintoja! Sikalat on yksi lempparini, myös Kauimpana kuolemasta ja Kesä ilman miehiä olivat minusta ihan kelpoja lukukokemuksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sikalat on ollut pitkään lukulistallani. Siihen perustuvaa elokuvaakaan en ole nähnyt, vaikka sekin voisi olla katsomisen arvoinen. :)

   Poista
 2. Kirjaston poistomyynnit ovat aivan vastustamattomia... täällä Oulussa (tai ainakin lähikirjastossani) hinnat ovat muistaakseni olleet euron per kirja. Melkoisia löytöjä. Minäkin muistan Tripodien ajan jostain nuoruudestani. Pitäisikin lukea se uudestaan. Oli muistaakseni aika jännä. :)

  VastaaPoista
 3. Teitpä hyviä löytöjä! Kirjaston poistomyynnit ovat ohittamattomia paikkoja... meilläpäin taitaa vaan olla hinnat kallimmat, kun lähikirjastossa on ollut 1 euro/kirja. Tripodien ajan muistan jostain nuoruudestani. Pitäisikin lukea se uudestaan - oli aika jännä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin hinta oli euron - paitsi viimeisenä päivänä, kun oli tuo "sylitarjous". Minäkin suunnittelen, että lukisin Tripodien ajan joskus uudestaan. Se toisi takuulla muistoja mieleen. :)

   Poista