keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Pekka, Otso, Pupu ja muut

Kirjaston poistokirjamyynti - jokaisen lukutoukan, kirjanörtin ja (tämän viimeisen olen huomannut parin viime vuoden aikana) lapsiperheen unelma. Uhrasin tänään tunnin työajastani siihen, että pääsin kotikaupunkini pääkirjaston kirjamyyntiin, jossa olin viime vuonnakin. Kirjaston kokoussalissa oli heti kello 11 melkoinen tungos, ja kuulemma runokirjat myytiin loppuun viidessä (!) minuutissa.

Kaunokirjallisuushyllyissä oli uutta ja vanhaa, dekkareita ja pokkareita, kotimaista ja käännettyä. Onnistuin rajoittamaan romaaniostokseni tällä kertaa kolmeen, joista kaksi olen itse asiassa jo lukenut, mutta jotka on kiva saada natisuttamaan jo ennestään täyttä kirjahyllyä. ;) Mukaan tarttuivat siis Elina Hirvosen Kauimpana kuolemasta, Kamila Shamsien Kartanpiirtäjä ja John Irvingin Leski vuoden verran, joista siis viimeinen on minulle vielä tuntematon tuttavuus. Niiden parin Irvingin perusteella, jotka olen lukenut, uskallan kuitenkin odottaa jotain lukemisen arvoista. :)


Lastenkirjojen puolella sen sijaan taisin saada jonkinlaisen nostalgiakohtauksen ja ryhdyin haalimaan käsiini omia suosikkejani lapsuudesta. Löysin kolme Gösta Knutssonin Pekka Töpöhäntää, kaksi Chizuko Kuratomin Otso-herraa, yhden Pirkko Koskimiehen Pupu Tupunan sekä Hannele Huovin Urpo ja Turpo -kirjan. Nuortenkirjojen puolelta löytyi vielä Enid Blytonin Seikkailujen joki.


Jokin noissa vanhoissa lastenkirjoissa jaksaa viehättää. Erityisesti Otso-herrojen maalauksellinen kuvitus (Kozo Kakimoton käsialaa) ja kömpelö, isokokoinen nalle tuovat muistoja mieleen. Värikkäämpi Pupu Tupuna kiinnosti perheen 2-vuotiasta enemmän, mutta ehkä hänkin tykästyy vielä sympaattiseen Otsoon (toivossa on hyvä elää).


Poistokirjamyynti jatkuu perjantaihin saakka. Saa nähdä, maltanko olla tekemättä lisää "löytöjä". ;)

6 kommenttia:

 1. Hienot löydöt! :)
  Minusta on ihanaa, että edes joissakin kirjastoissa päällystetään kirjat noin, että alkuperäiset kansipaperit säilyvät. Meidän kirjastossa selkämykset ovat tosi ankeita, kun vain etu- ja takakansipaperi on jätetty paikoilleen. (Tämä onkin yksi syy siihen, miksi intoni poistokirjoihin on aika lailla loppunut.)

  Voi, minä rakastin Otso-nallea! Pidän edelleenkin tuosta kuvituksesta, mutta harmikseni meidän lapset eivät ole siitä viehättyneet.

  Leski vuoden verran on muuten minusta yksi Irvingin parhaista kirjoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän nyt kansipaperit kuuluu säilyttää, ilman muuta!

   Kyllä tuo Leski vuoden verran pitää jossain vaiheessa lukea... :)

   Poista
 2. Hienoja löytöjä, etenkin Irvingin teos oli omaan mieleeni ja Kartanpiirtäjäkin tosi hyvä. Kirjastojen poistot ovat melko pirullisia kuten kirpparitkin, mutta viime aikoina olen jostain tempaissut melkoisen itsekurin ja en ole ostanut juuri mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yritin pitää näppini kurissa, vaikka poistoissa olisi ollut mm. Margaret Atwoodia ja muutama Kazuo Ishiguron kirja, jotka minulta puuttuvat. :)

   Poista
 3. Hyviä löytöjä!

  Meidän lähikirjastossa järjestettiin viikko-pari sitten (vihdoin ja viimein, olen minä sitä odottanutkin!) poistokirjamyynti, syöksyin suoraan töistä hakemaan tytöt ja ajoimme kirjastolle. Vitosella sai kassillisen kirjoja ja kankaisen kirjastokassin, ei hirveästi yllättäne, että hamstrasimme kassin täyteen :D Tai no kyllä "kirjastontäti" sanoi, että vielä saattaisi muutama mahtua, mutta emme lähteneet nälkäisinä enää etsimään lisää luettavaa. Onnea on kirjasto, monessa mielessä <3

  VastaaPoista
 4. Noita Otso-herroja lukiessa voin olla ylpeä, että nimeni on Otso! :)

  VastaaPoista