tiistai 27. tammikuuta 2015

Kirjabloggaajien parhaat kirjat 2014

Kirjabloggaajat ovat puhuneet! Eilisessä äänestyksessä kaikkiaan 44 kirja- ja kulttuuribloggaajaa valitsi vuoden 2014 parhaan kotimaisen teoksen (Blogistanian Finlandia), käännösteoksen (Blogistanian Globalia), tietokirjan (Blogistanian Tieto) ja lasten- ja nuortenkirjan (Blogistanian Kuopus). Linkit vievät kunkin kategorian emäntäblogin tulospäivitykseen.

Kansi: Sanna-Reeta Meilahti
Blogistanian Finlandian vei ehkä jonkinmoinen ennakkosuosikki, eli Anni Kytömäen Kultarinta 53 pisteellä. Yhteensä 16 bloggaajaa 42:stä antoi sille täydet kolme pistettä, eli eli kolmannes äänestykseen osallistuneista bloggaajista piti sitä viime vuoden parhaana kotimaisena teoksena! Vau! Toisen sijan nappasi Tommi Kinnusen Neljäntienristeys 37 pisteellä (yhä lukulistalla!) ja pronssille tuli Pajtim Statovcin Kissani Jugoslavia.

Kansi: Anders Carpelan
Blogistanian Globalian tulokset olivat ainakin minulle yllätys. 40 tässä kategoriassa äänestäneen bloggaajan äänillä ylivoimaiseksi ykköseksi nousi Kate Atkinsonin romaani Elämä elämältä (suom. Kaisa Kattelus, 34 pistettä). Missähän tynnyrissä minä olen elänyt, kun romaanin nimi ei sano minulle yhtään mitään, vaikka varmasti sitä on monessa blogissa käsitelty ja hehkutettu, kun se on voittajaksikin valittu? ;) Atkinsonia en ole kyllä koskaan lukenutkaan, joten en ole kirjailijan teoksia mitenkään seuraillut. Luotan muiden bloggaajien makuun tässä asiassa, joten ehkäpä Elämä elämältä on nyt luettava. Toiseksi tuli Haruki Murakamin uutuus, Värittömän miehen vaellusvuodet (suom. Raisa Porrasmaa, 15 pistettä) ja kolmanneksi Sjónin Poika nimeltä Kuukivi (suom. Tuomas Kauko, 13 pistettä).

Kansi: Tiia Javanainen
Blogistanian Tiedon nappasi itselleen Minna Maijalan Herkkä, hellä, hehkuvainen - Minna Canth 16 pisteellä. Kakkoseksi tuli Antti Heikkisen Risainen elämä: Juice Leskinen 1950-2006 14 pisteellä ja kolmanneksi Hanna Nikkasen ja Antti Järven Karanteeni. Kuinka aids saapui Suomeen 11 pisteellä. Tähän kategoriaan osallistui 33 bloggaajaa. Nyt seuraa pientä jossittelua: jos olisin ehtinyt lukea Heikkisen Juice-elämäkerran loppuun (vielä on 30 sivua jäljellä!) ja jos olisin ehtinyt blogata siitä ennen tätä äänestystä, niin olisin aivan varmasti pistänyt sen ehdolle tähän kategoriaan. Ja jos olisin ehtinyt antaa Risaiselle elämälle vaikka kaksi pistettä (annoin Merete Mazzarellan kirjalle kolme), niin pistemäärähän olisi ollut sama kuin voittajakirjalla... Kumpihan olisi sitten voittanut..? :)

Kansi: Johanna Lumme
Blogistanian Kuopukseen osallistui 21 bloggaajaa. Täpärässä kisassa ensimmäisen sijan vei Jenna Kostetin esikoisteos Lautturi (11 pistettä). Toiseksi tuli samalla pistemäärällä Magdalena Hain steampunk-trilogian päätösosa Susikuningatar ja kolmanneksi 10 pisteellä Iiro Küttnerin kirjoittama ja Ville Tietäväisen kuvittama Puiden tarinoita: Puuseppä.

Kannattaa käydä lukemassa nuo tulospostaukset linkkien takaa. Niiden avulla voi ainakin kasvattaa lukulistaansa hyvillä kirjoilla. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti