perjantai 12. elokuuta 2011

Kati Närhi: Saniaislehdon salaisuudet

Hain Kati Närhen sarjakuva-albumin kirjastosta jokin aika sitten Sallan arvostelun innoittamana. Närhi oli nimenä täysin tuntematon, mutta kirjan kansi ja pikaselailu sai minut kiinnostumaan lisää.

Saniaislehdon salaisuudet kertoo orvon Agnes-tytön elämästä Planktonin kaupungissa. Agnesin arkeologivanhemmat ovat kadonneet mystisesti ja yksi kirjan kantavista juonista onkin selvittää Agnesin perheen salaisuudet. Muitakin salaisuuksia kaupunkiin mahtuu. Lähes kaikki Planktonissa asuvat aikuiset esittävät hienostuneita ja hyvätapaisia kunnon kansalaisia, mutta jokaisella on luurankoja kaapissa. Osalla melko isoja sellaisia. Tarkkanäköinen, pikkuvanha Agnes työntää uteliaan nenänsä joka paikkaan ja selvittää mm. alusvaatekaupan myyjän salaisuuden sekä työntyy Julia-ystävänsä vanhempien avioliiton kulissien taakse.

Kirja on hyvin tiivis, melkein liian tiivis. Kymmeneen pieneen tarinaan on koottu paljon yksityiskohtia, joissa olisi varmasti ollut ainesta pidempäänkin juttuun. Toisaalta sarjakuvan tyyli oli tiivis ja pelkistetty. Ehkä minua jäi vain harmittamaan, että albumi oli niin lyhyt, että se tuntui loppuvan liian pian. ;)

Pidin kirjan vinksahtaneisuudesta ja omituisuudesta. Tulee mieleen englannin adjektiivi quirky, joka minusta kuvaa Agnesia ja sarjakuvan tarinoita täydellisesti. Odotin ehkä vielä jotain ylimääräistä säväyttävää ja yllättävää juonenkäännettä lopussa, mutta se jäi puuttumaan. Suosittelen silti kaikille outojen ja omituisten tarinoiden ystäville. :)

Kati Närhi: Saniaislehdon salaisuudet. WSOY. 2010.

Linkit:
WSOY: Saniaislehdon salaisuudet
WSOY: Kati Närhi
HS kirjat: "Agnes etsii itsensä"
Kirjavinkit: Saniaislehdon salaisuudet

2 kommenttia:

  1. Onpas kivaa että luit ja tykkäsit! "Quirky" on tosiaan tälle osuva sana... :)

    VastaaPoista
  2. Salla, kiitos vain hyvästä vinkistä! :)

    VastaaPoista