tiistai 1. maaliskuuta 2011

The Gorgeous Blogger


Sain tämän blogeissa kiertävän palkinnon Ankilta, kiitos vielä kerran! :) Tässäpä vastauksiani palkinnon mukana kulkeviin kysymyksiin:

1. Milloin aloitit blogisi?
Pistin blogini pystyyn lokakuussa 2008, vaikka tuntuu siltä, kuin se olisi ollu vasta ihan äskettäin. :) Ensimmäisenä kirjoitin Johanna Sinisalon romaanista Linnunaivot. 

2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?
Kirjoitan pääasiassa arvioita ja omia mietteitäni lukemistani kirjoista, mutta viime aikoina mukaan on hiipinyt myös muunlaisia kirjoitelmia, nekin tosin kirjallisuutta koskevia. Yleisesti ottaen olen yrittänyt keskittyä blogissa vain ja ainoastaan kirjoihin ihan vain selkeyden vuoksi.

3. Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?
Ehkä se, että olen alusta asti kirjoittanut englanniksi lukemistani kirjoista myös arviot englanniksi. Koska luen romaaneja kummallakin kielellä, en nähnyt mitään syytä, miksi en voisi myös kirjoittaa kirjasta sillä kielellä, millä olen sen lukenut. Jotenkin tuntuu helpommaltakin kirjoittaa englanninkielisestä kirjasta englanniksi! En tosin tiedä, mitä mieltä lukijat ovat olleet tästä kielten vaihtelusta... ;)

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Olen jo useamman vuoden ajan pitänyt kirjaa lukemistani kirjoista vihkoon ja kirjoittanut niistä yleensä myös jotain omia kommentteja itseäni varten. Jossain vaiheessa ajattelin, että miksen voisi jakaa omia ajatuksiani muidenkin kanssa, kun kuitenkin etsin itse mm. blogeissa kirja-arvioita. Ja siitähän se sitten lähti...

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?
En ole varmaan koskaan tyytyväinen blogini ulkoasuun, mutta en oikein jaksa temppuilla sen kanssa. Tunnisteita voisi myös selkiyttää. Haluaisin myös nopeuttaa julkaisutahtiani, jotta se pysyttelisi edes suunnilleen samoilla linjoilla lukutahtini kanssa. Nytkin on taas vaihteeksi 4 kirjaa odottelemassa arviovuoroaan!

Kaikki halukkaat lukijat saavat vapaasti vastata kyselyyn omissa blogeissaan, lukisin mielelläni muidenkin blogitarinoita!

2 kommenttia:

  1. No niin, nyt pääsen kommentoimaan blogiasi minäkin. :)

    Täytyy mennä juuri nukkumaan, mutta nopeasti sen verran, että olen itsekin miettinyt kielipolitiikkaa juuri perustamani blogin kanssa. Mielestäni on selkeintä pysyttäytyä yhdessä kielessä, mutta ainakin omalla kohdallani tiedän, että minulla olisi paljon lukijoita, jotka eivät osaa suomea. Olisi sinällään kiva kirjoittaa heillekin. Mutta tekstien kääntäminen teettää paljon työtä, enkä halua kirjoittaa pelkästään englanniksikaan. Saa nähdä, mihin päädyn.

    VastaaPoista
  2. Lämpimästi tervetuloa bloggeriin ja kiitos kommentista! :)

    Pohdin myös tätä kielipolitiikkaa kun perustin blogini, mutta päätin lopulta pitäytyä tässä kaksikielisessä versiossa. Luen kuitenkin enemmän suomeksi, joten en usko, että satunnaiset englanninkieliset merkinnät ainakaan karkottavat suomalaisia lukijoita. :) Ja kävijätilastojen perusteella täällä käy vain muutama harva Suomen ulkopuolelta...

    VastaaPoista