keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Kansitaidetta

Muissa blogeissa on esitelty kauniita, erikoisia tai muuten vain mieleen jääneitä kirjan kansia. Innostuin itsekin muistelemaan lukemieni kirjojen kansia ja tuijottamaan kirjahyllyni kansitarjontaa. Tässä löydöksiäni:

Haruki Murakamin romaaneja englanninkielisinä pokkareina julkaiseva brittiläinen Vintage-kustantamo vie saman tien ykkössijan kansivertailussa. Kaikkien Murakamien kannet ovat saman tyylisiä: valkoisella pohjalla on jotain mustaa, jotain punaista. Pelkistettyä ja tyylikästä.
Muutkin ovat nostaneet Jenny Downhamin Ennen kuin kuolen -kirjan kannen esille. Tässä taas värit kiehtovat eniten. Kannessa on samalla jotain lapsellista ja jotain surullista - aivan kuin itse romaanissakin.
Jeanette Wintersonin The Stone Gods -romaanin kannessa on tähtikuviona naishahmo.Yksittäisille tähdille on myös annettu kirjoissa esiintyvien tapahtumapaikkojen nimiä; tästä kuvasta ei kyllä ehkä erotu...

Seija Vilénin romaanin Mangopuun alla -kantta puolestaan koristaa kirjailijan oma maalaus. Tässä taas lämpimät värit vetävät puoleensa ja sopivat hyvin kirjan tunnelmaan.
Ja vielä täytyy nostaa esille Inka Nousiaisen Arvaa ketä ajattelen -romaanin kansi, jossa on Susanna Majurin upea valokuva, joka jatkuu myös takakannen puolelle. Koko kuva löytyy vaikkapa täältä. Tutustuin Majurin valokuviin näyttelyssä joitakin vuosia sitten ja yllätyin positiivisesti, kun yksi lempikirjojeni kansista olikin Majurin käsialaa.


Siirrän haasteen eteenpäin, esitelkääpä muutkin hyllyistänne löytyvää kansitaidetta! :)

5 kommenttia:

 1. Upeita kansia! Etenkin tuo Arvaa ketä ajattelen.

  Toivon jossakin vaiheessa pääseväni bloggaamaan kansista, mutten osaa vielä sanoa, milloin.

  VastaaPoista
 2. Ihania kansia! Eniten ilahduttivat Vilénin ja Haruki Murakamin kannet.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista!

  Karoliina - Jään odottelemaan kansibloggaustasi! :)

  VastaaPoista
 4. Tuo Arvaa ketä ajattelen? on todella kaunis ja kiinnostavan näköinen. Samoin kuin Haruki Murakami, uusi tuttavuus minulle. :)

  VastaaPoista
 5. peikkoneito - Suosittelen lämpimästi Murakamia! Yksi lempikirjailijoistani, jonka kirjoihin ei koskaan pety tai kyllästy. :)

  VastaaPoista