torstai 11. marraskuuta 2010

Finlandia-palkintoehdokkaat 2010

Finlandia-palkintoehdokkaat on julkaistu. Vähän odotin listalle Sami Hilvon Viinakorttia tai Elina Hirvosen Kauimpana kuolemasta, mutta ainakin Riikka Pulkkisen Totta on odotetusti ehdolla.Ehdokkaat ovat siis:
Joel Haahtela: Katoamispiste
Markus Nummi: Karkkipäivä
Riikka Pulkkinen: Totta
Mikko Rimminen: Nenäpäivä
Alexandra Salmela: 27 eli kuolema tekee taiteilijan
Erik Wahlström: Kärpäsenkesyttäjä

Otava korjaa taas puolet ehdokaspotista, kun listan kolme ensimmäistä kirjailijaa on Otavan listoilla. Rimmisen ja Salmelan romaanit ovat Teoksen kustantamia ja Wahlström edustaa suomenruotsalaista Schildts-kustantamoa.

En ole vielä lukenut yhtäkään näistä kirjoista, mutta Totta on ainakin lukulistalla. Myös 27 eli kuolema tekee taiteilijan sekä Karkkipäivä kiinnostavat.

Mitä mieltä te muut olette ehdokkaista?

/edit: Inan blogissa ruoditaan "Finlandia-skandaalia", eli sitä, että Alexandra Salmela ei olekaan Suomen kansalainen. Who cares, sanon minä. Eikö se, että on kirjoittanut romaanin suomeksi ja kustantanut sen Suomessa jo riitä?

4 kommenttia:

 1. Mä en ole lukenut noista kirjoista yhtäkään. Mua kiinnostaa eniten ehkä Salmisen kirja, ja myös Walhströmin Kärpäsenkesyttäjä. Olen aika neutraalilla mielellä ehdokkaista, eli ei varsinaisia suosikkeja, mutta voittajan ainakin aion lukea.

  VastaaPoista
 2. Samoin minulla - mikään ei oikein iske tai yllätä. Tosin ehkä Salmelasta syntynyt kohu nyt lisäsi kiinnostustani myös kirjaa kohtaan.

  VastaaPoista
 3. Yksi ystäväni kommentoi: "Kumpi on parempi, ulkomaalainen joka kirjottaa suomeksi vai suomalainen joka kirjottaa ruotsiksi ;)"

  Itse mietin, et sääntöjä ei ole hyvä vaihtaa kesken kisan, mutta muuten niitä voidaan kyllä muokata ja hioa.

  VastaaPoista
 4. Heh, hyvä pointti! :)

  Joo, ei varmaan kesken kisoja voi sääntöjä muuttaa, mutta varmasti (toivottavasti) tämä herättää keskustelua jälkeenpäinkin siitä, mitä on "suomalainen" kirjallisuus.

  VastaaPoista