perjantai 1. heinäkuuta 2011

Touko- ja kesäkuun luetut

Minäkin päätin aloittaa monessa blogissa käyttöön otetun tavan koota aina kuukausittain luetut kirjat yhteen postaukseen. Touko- ja kesäkuun kirjat tulevat nyt tässä samalla. Toukokuussa luin jostain syystä poikkeuksellisen paljon - ainakin suhteessa normaaliin lukutahtiini, joka on n. kirja per viikko. Viime aikoina olen myös onnistunut omasta mielestäni löytämään yllättävän hyviä kirjoja. ;) Toivottavasti trendi jatkuu...

Toukokuun luetut:

romaanit:
Leonie Swann: Murha laitumella
Helen Moster: Hylky 
Iida Rauma: Katoamisten kirja
Emma Donoghue: Room 
Hanna-Riikka Kuisma: Sydänvarjo

novellikokoelmat:
Miina Supinen: Apatosauruksen maa
Riku Korhonen: Hyvästi tytöt

sekä piristysruiskeena sarjakuva:
Anni Nykänen: Mummo

Toukokuun parhaita ei ole yksi vaan kolme, koska en osaa valita. :) Katoamisten kirja, Room ja Sydänvarjo olivat kaikki omalla tavallaan vaikuttavia lukukokemuksia. Apatosauruksen maa ja Hyvästi tytöt sen sijaan tuottivat pettymyksen. Toukokuu oli näköjään Riku Korhosta lukuun ottamatta naiskirjailijoille pyhitetty kuukausi. Kesäkuussa luinkin sitten pelkästään mieskirjailijoita (en siis tarkoituksellisesti, huomasin tämän vain juuri!).

Kesäkuun luetut:

romaanit:
Abraham Verghese: Cutting for Stone
Dan Rhodes: Timoleon Vieta palaa kotiin
Kader Abdolah: Talo moskeijan vieressä
Michael Cunningham: By Nightfall
Chris Cleave: Little Been tarina

Kesäkuu oli myös hyvien kirjojen kuukausi. Little Been tarina nousi kuitenkin ylitse muiden, mutta Cutting for Stone ja Talo moskeijan vieressä olivat molemmat erittäin hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti