Siirry pääsisältöön

Top-10 kirjat

Sain Anna Elinalta haasteen listata top-10 kirjaani. Kiitos! :) Blogeissa on jo esitelty toinen toistaan hienompia listoja, mutta kymmenen suosikkikirjan valinta on kirjaimellisesti haaste! Olen jo aiemmin listannut kaikkien aikojen top-kymppini ja se lista taitaa pysyä samanlaisena, mutta tässä tulee viimeaikaiset ja tämänhetkiset parhaudet, satunnaisessa järjestyksessä:

1. Emma Donoghue: Room
2. Tuuve Aro: Karmiina
3. Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja
4. Riku Korhonen: Kahden ja yhden yön tarinoita
5. Markus Nummi: Kiinalainen puutarha
6. Anne Swärd: Viimeiseen hengenvetoon
7. Chris Cleave: Little Been tarina
8. Marjane Satrapi: Persepolis
9. Andreï Makine: Tuntemattoman miehen elämä
10. Alaa al-Aswani: Yacoubian talon tarinat

Näitä kaikkia uskaltaisin suositella varauksetta kaikille, jotka eivät ole niitä vielä lukeneet!

Ja koska blogeissa kierrellyt haaste koski ilmeisesti alun perin top-10 kosmetiikkatuotteita, niin kerrotaan tässä sitten vielä, että ehdottomat luottotuotteeni ovat Dermosilin kosteusvoiteet ja puhdistusaineet, Adidaksen Floral Dream -hajuvesi sekä Body Shopin Body Butterit. :)

Siirrän haastavan haasteen eteenpäin ja haastan nämä viisi bloggaria listaamaan omat top-10 kirjansa (ja miksei myös mainostamaan samalla kosmeettisia suosikkejaan) ;)
Katja/Lumiomena
Kirppu
Kuutar
K-blogin Jenni
Booksy

Kommentit

  1. Kiitos haasteesta. :) Ehdin saada sen jo muualtakin ja kirjoitinkin tänään omista kirja- ja kosmetiikkasuosikeistani. Jälkimmäisiä minulla on melko vähän, mutta nuo Body Butterit ovat aika ylivetoja.

    Kirjalistastasi tuo Room kiinnostaisi kovasti. Olen lukenut siitä pelkkää hyvää, joten ties vaikka suuntaisin tässä kirjaostoksille brittiläiseen nettikauppaan. Little Been tarinaa olen suositellut monille ystävilleni ja Makinea haluaisin lukea lisää.

    VastaaPoista
  2. Huomasinkin juuri postauksesi aiheesta. En itsekään ruvennut leikkimään salapoliisia sen suhteen, kuka tämän on jo saanut, niin saattoi tulla muillekin useampaan kertaan. :)

    Roomista ei voikaan sanoa muuta kuin pelkkää hyvää! Suosittelen lämpimästi! :)

    VastaaPoista
  3. Oih, olin jo aivan unohtanut Markus Nummen Kiinalaisen puutarhan. Uppouduin siihen aikanaan täysin, se oli upea kirja jos muistini ei petä.

    Minua kiinnostaa paljon tuo Little Been tarina sekä Makinen kirjat. Korhostakin minun on pitänyt lukea lisää Hyvästi tyttöjen jälkeen.

    Ihana lista sinulla :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos haasteesta! Otanpa top 10- listaamisen työn alle =)

    VastaaPoista
  5. Minua kiinnostavat myös Makinen kirjat, sillä ne eivät ole minulle yhtään tuttuja. Olen siinä mielessä tyytyväinen, ettei minua ole haastettu tähän, sillä en käytä juurikaan kosmetiikkatuotteita, enkä osaisi listata lempikirjoja. :D

    VastaaPoista
  6. Kiitos haasteesta! Otan pohdintaan... pari päivää voi kyllä mennä, on aika, noh, haastava :D

    VastaaPoista
  7. linnea, kiitos! Kiinalainen puutarha oli tosiaan ihana. Ja kannattaa lukea Korhosen Yhden ja kahden yön tarinoita, minusta se oli parempi kuin Hyvästi tytöt. :)

    Kirppu, jään odottelemaan listaasi. :)

    Hanna, Makineen kannattaa kyllä tutustua! Minäkään en ole lukenut häneltä kuin pari kolme kirjaa, mutta kaikki ovat olleet mieleenpainuvia.

    Booksy, haastetta tässä tosiaan riittää, mutta olisi kiva nähdä listasi! :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos haasteesta! :) Huomasin tämän vasta nyt, olen lueskellut heinäkuussa blogeja vähän huonosti. Listaushulluna tein listani kuitenkin jo viime viikolla ihan muuten vain.

    Listasi on mielenkiintoinen ja olen lukenut siltä vain Persepoliksen ja Mielensäpahoittajan, mutta muutkin kiinnostaa ehdottomasti.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

William Shakespeare: Romeo ja Julia

Voi Romeo, Romeo, miksi olet Romeo? Hylkää isäsi ja kiellä nimesi, tai jos et tahdo, vanno että rakastat, enkä minä silloin ole Capulet. Romeo ja Julia taitaa olla yksi esitetyimmistä ja tunnetuimmista (ellei tunnetuin) Shakespearen näytelmistä, "kaikkien aikojen rakkaustarina", josta on tehty tuhat ja yksi versiota ja uudelleentulkintaa. Shakespeare saa silti usein kaiken kunnian rakkaustarinan keksimisestä; moni ei tiedä, että hän ei suinkaan ollut ensimmäinen, joka kirjoitti Romeon ja Julian kohtalokkaasta suhteesta. Tarinaa oli kerrottu eri muodoissa ympäri Eurooppaa jo vuosikymmenten ajan ennen Shakespearen näytelmäversiota, ja se oli hänen yleisölleen hyvin tuttu. Shakespearen pääasiallinen lähde oli eräs Arthur Brooken runoteos, Romeus and Juliet (1562), josta näytelmän juoni ja kaikki sen henkilöt ovat peräisin. Romeon ja Julian hienous ei ehkä perustukaan pelkkään tarinaan vaan tapaan, jolla Shakespeare sen esittää. Näytelmää pidetään mestariteoksena ositt...

José Saramago: Luola

[...] jotkut lukevat koko ikänsä eivätkä pääse koskaan lukemansa sisälle, he takertuvat tekstiin eivätkä ymmärrä että sanat ovat vain virtaavan joen poikki aseteltuja kiviä, ne ovat sitä varten että pääsisimme niitä myöten toiselle rannalle, sillä pääasia on juuri se toinen ranta, Paitsi jos, Paitsi jos mitä, Paitsi jos sellaisella joella ei olekaan pelkästään kahta rantaa vaan monta, jos jokainen lukija on itse oma rantansa ja jos se ranta, jolle hänen on päästävä, onkin juuri hänen ja vain hänen [...] Yritin joskus lukea José Saramagon Toinen minä -romaania, mutta en päässyt muutamaa kymmentä sivua pidemmälle. En pitänyt kilometrin pituisista lauseista, verkkaisesta tahdista ja sekavasta dialogista, jossa ei tiennyt kuka sanoi mitäkin. Tartuin siis hieman vastahakoisesti lukupiirikirjaamme Luolaan . Yllätyin, miten mukaansatempaava romaani oli (ainakin Toiseen minään verrattuna!) ja luin kuin luinkin 400-sivuisen järkäleen vajaassa viikossa. Tyyli tuntui heti alusta lähtien pe...

Minna Rytisalo: Lempi

Peilistä katsoo vanha ihminen, eikä kukaan enää sano, että olisin hyvin säilynyt ikäisekseni. Se, miltä sisällä tuntuu, on kuitenkin ihan samaa kuin nuorempana. Ihmisestä ei näe eikä tiedä, millaiset voimat tai intohimot hänen sisällään loiskivat. Me näemme aina vain yhden puolen, ihan kuin sivukuvan. Toinen puoli jää piiloon. Tämän lukemisesta on jo aikaa, mutta arvostelu on antanut odottaa itseään. Tämä on niitä kirjoja, joista on vaikea kirjoittaa mitään sortumatta ylisanojen tulvaan ja ylettömään hehkutukseen. Romaanille nimensä antanut henkilö, Lempi, on hurja, rohkea, valovoimainen ja kaunis nainen ja tavallaan romaanin päähenkilö, vaikka kerronta sijoittuu pääosin aikaan, kun Lempi on poissa. Lisäksi Lempi nähdään vain ja ainoastaan kolmen muun henkilön silmien kautta.  Yksi heistä on aviomies Viljami, jonka onnellista, intohimoista liittoa Lempin kanssa kestää vain puolisen vuotta ennen kuin Lapin sota syttyy ja kutsu rintamalle kuuluu. Toinen näkökulma o...