keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Top-10 kirjat

Sain Anna Elinalta haasteen listata top-10 kirjaani. Kiitos! :) Blogeissa on jo esitelty toinen toistaan hienompia listoja, mutta kymmenen suosikkikirjan valinta on kirjaimellisesti haaste! Olen jo aiemmin listannut kaikkien aikojen top-kymppini ja se lista taitaa pysyä samanlaisena, mutta tässä tulee viimeaikaiset ja tämänhetkiset parhaudet, satunnaisessa järjestyksessä:

1. Emma Donoghue: Room
2. Tuuve Aro: Karmiina
3. Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja
4. Riku Korhonen: Kahden ja yhden yön tarinoita
5. Markus Nummi: Kiinalainen puutarha
6. Anne Swärd: Viimeiseen hengenvetoon
7. Chris Cleave: Little Been tarina
8. Marjane Satrapi: Persepolis
9. Andreï Makine: Tuntemattoman miehen elämä
10. Alaa al-Aswani: Yacoubian talon tarinat

Näitä kaikkia uskaltaisin suositella varauksetta kaikille, jotka eivät ole niitä vielä lukeneet!

Ja koska blogeissa kierrellyt haaste koski ilmeisesti alun perin top-10 kosmetiikkatuotteita, niin kerrotaan tässä sitten vielä, että ehdottomat luottotuotteeni ovat Dermosilin kosteusvoiteet ja puhdistusaineet, Adidaksen Floral Dream -hajuvesi sekä Body Shopin Body Butterit. :)

Siirrän haastavan haasteen eteenpäin ja haastan nämä viisi bloggaria listaamaan omat top-10 kirjansa (ja miksei myös mainostamaan samalla kosmeettisia suosikkejaan) ;)
Katja/Lumiomena
Kirppu
Kuutar
K-blogin Jenni
Booksy

8 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta. :) Ehdin saada sen jo muualtakin ja kirjoitinkin tänään omista kirja- ja kosmetiikkasuosikeistani. Jälkimmäisiä minulla on melko vähän, mutta nuo Body Butterit ovat aika ylivetoja.

  Kirjalistastasi tuo Room kiinnostaisi kovasti. Olen lukenut siitä pelkkää hyvää, joten ties vaikka suuntaisin tässä kirjaostoksille brittiläiseen nettikauppaan. Little Been tarinaa olen suositellut monille ystävilleni ja Makinea haluaisin lukea lisää.

  VastaaPoista
 2. Huomasinkin juuri postauksesi aiheesta. En itsekään ruvennut leikkimään salapoliisia sen suhteen, kuka tämän on jo saanut, niin saattoi tulla muillekin useampaan kertaan. :)

  Roomista ei voikaan sanoa muuta kuin pelkkää hyvää! Suosittelen lämpimästi! :)

  VastaaPoista
 3. Oih, olin jo aivan unohtanut Markus Nummen Kiinalaisen puutarhan. Uppouduin siihen aikanaan täysin, se oli upea kirja jos muistini ei petä.

  Minua kiinnostaa paljon tuo Little Been tarina sekä Makinen kirjat. Korhostakin minun on pitänyt lukea lisää Hyvästi tyttöjen jälkeen.

  Ihana lista sinulla :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta! Otanpa top 10- listaamisen työn alle =)

  VastaaPoista
 5. Minua kiinnostavat myös Makinen kirjat, sillä ne eivät ole minulle yhtään tuttuja. Olen siinä mielessä tyytyväinen, ettei minua ole haastettu tähän, sillä en käytä juurikaan kosmetiikkatuotteita, enkä osaisi listata lempikirjoja. :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos haasteesta! Otan pohdintaan... pari päivää voi kyllä mennä, on aika, noh, haastava :D

  VastaaPoista
 7. linnea, kiitos! Kiinalainen puutarha oli tosiaan ihana. Ja kannattaa lukea Korhosen Yhden ja kahden yön tarinoita, minusta se oli parempi kuin Hyvästi tytöt. :)

  Kirppu, jään odottelemaan listaasi. :)

  Hanna, Makineen kannattaa kyllä tutustua! Minäkään en ole lukenut häneltä kuin pari kolme kirjaa, mutta kaikki ovat olleet mieleenpainuvia.

  Booksy, haastetta tässä tosiaan riittää, mutta olisi kiva nähdä listasi! :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos haasteesta! :) Huomasin tämän vasta nyt, olen lueskellut heinäkuussa blogeja vähän huonosti. Listaushulluna tein listani kuitenkin jo viime viikolla ihan muuten vain.

  Listasi on mielenkiintoinen ja olen lukenut siltä vain Persepoliksen ja Mielensäpahoittajan, mutta muutkin kiinnostaa ehdottomasti.

  VastaaPoista