tiistai 5. huhtikuuta 2011

Päivä 05 - Kirja joka tekee minut iloiseksi

DKirja joka tekee minut iloiseksi? Tähän voisi olla montakin vastausta, riippuen näkökulmasta. Monen kirjan lukeminen tekee minut iloiseksi, harvalle kuitenkaan nauran ääneen. Löytöjen tekeminen kirjakaupoista, antikvariaateista ja kirjastosta aiheuttaa myös ajoittaisia onnentunteita.

Nostan kuitenkin esille kirjan - tai oikeastaan sarjakuvan - jonka lukeminen on aina taattua viihdettä, nimittäin Don Rosan Sammon salaisuuden. En valitettavasti itse omista yhtään Don Rosan sarjakuvia, mutta kirjastosta ja kavereilta on tullut lainattua koottuja teoksia piirtäjän tarinoista - joista oikeastaan mikä tahansa kävisi vastaukseksi tämän päivän haastekysymykseen. Sammon salaisuus on kuitenkin Kalevala-aiheensa ja loistavan Suomi-huumorinsa takia ehdoton ykkönen. Pidän muutenkin Don Rosan tyylistä: yksityiskohtien paljoudesta, slap-stick huumorista ja yllättävästä syvyydestä, jota tarinoista usein löytyy.

5 kommenttia:

 1. Jes! Tästä muistuikin mieleen, että omistan kyseisen mestariteoksen. Luen sarjakuvia tosi vähän ja Aku Ankasta olen vieroittunut (olen kai nykyisin kalkkis ja vanha), mutta Don Rosaan palaan aina silloin tällöin. Hänen piirrosjälkensä on niin nautittavaa, samoin kuin humoristinen juonenkuljetus. Ja Sammon salaisuus on luonnollisesti meille suomalaisille nannaa. Voisinkin ottaa tämän yöpöydälle iltalukemisiksi joskus.

  VastaaPoista
 2. Don Rosa on Ankkapiirtäjistä minunkin suosikkini. Roope Ankan elämä ja teot -sarja on huikaiseva kertoen myös Amerikan mantereen historiaa!
  Ja olen tosiaan ylpeä siitä, että Sammon tarina kiinnosti Rosaa näinkin paljon :)

  VastaaPoista
 3. Amma - Sama täällä. Vanhat Aku Ankat ovat jääneet hyllyyn pölyttymään, mutta Don Rosan sarjakuviin voi aina palata yhä uudelleen.

  Hanna M. - Roope Ankan elämä ja teot kuuluu myös omiin suosikkeihini! Pitäisikin lukea se uudestaan. Erityisesti Klondike-tarinat ovat jääneet mieleen. :)

  VastaaPoista
 4. Don Rosa on huippu! Tykkään kyllä kovasti myös Carl Barksista.

  VastaaPoista
 5. Don Rosat ovat upeita ja saavat minutkin iloiselle mielelle!

  VastaaPoista