perjantai 1. huhtikuuta 2011

Päivä 01 - Paras viime vuonna lukemani kirja

30 päivän haaste alkaa parhaan viime vuonna luetun kirjan seulomisella. Olen tainnut pariin otteeseen sen jo aiemmin mainitakin, mutta tehdään se nyt vielä näin virallisesti: eli paras viime vuonna lukemani kirja oli  

 Andreï Makinen Tuntemattoman miehen elämä.

Luin kirjan itse asiassa vasta aivan vuoden lopussa, joulukuun viimeisillä viikoilla. Vaimoni on vannoutunut Makine-fani ja hyllystämme löytyy kaikki kirjailijan suomennetut teokset, mutta itse olen lukenut niistä vain muutaman. Vaimoa voin kuitenkin syyttää (tai siis kiittää) myös siitä, että tartuin lopulta tähänkin romaaniin.

Romaanissa oli jotain suurta ja syvällistä, oikein vanhan kunnon klassikkoromaanin ainesta, vaikka sen kehyskertomus sijoittuikin pääasiassa nykyajan Pietariin. Suurin osa romaanista koostuu kuitenkin vanhan Šutovin kertomista muistoista silloisen Leningradin piirityksestä, yksittäisistä selviytymistarinoista, kuolemasta ja rakkaudestakin. Loistava romaani, ei voi muuta sanoa!

Hyvänä kakkosena viime vuoden luetuista voisi tulla vaikkapa Leena Parkkisen Sinun jälkeesi, Max tai Torgrim Eggenin Kaksoset. Sarjakuvien puolella suurimman vaikutuksen teki Alison Bechdelin Hautuukoti. Suomentamattomista paras oli varmaankin Jonathan Safran Foerin Extremely Loud & Incredibly Close.

2 kommenttia:

  1. MAkinen kirjoja tuli luettua jokunen vuosi sitten. Pitäisi palata näin kypsemmällä iällä lukemaan taas. Tämä oli lainassakin, mutta jäi lukematta.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla uudestaan, ainakin tätä! :)

    VastaaPoista